Santa Coloma de Farners porta la lluita contra la MAT als jutjats

Santa Coloma de Farners es tornarà a arromangar i portarà als tribunals els 17 quilòmetres de la MAT que es coneix com el ramal de Riudarenes. El municipi està disposat a arribar fins on faci falta per aturar una línia d’alt voltatge que, segons l’alcalde, “trinxa” el seu territori i que representa un model energètic contraposat al que defensa la comarca. Santa Coloma fa anys que intenta tirar endavant una central de biomassa.

Un detall d'aquestes torres que poden fer 100m2 de base Foto: R.M.
Un detall d’aquestes torres que poden fer 100m2 de base Foto: R.M.

Santa Coloma de Farners ja va presentar un recurs d’alçada contra la declaració d’utilitat pública de la MAT feta per la Direcció General d’Energia i Mines el mes de juliol –un requisit imprescindible- però va ser desestimat el mes de setembre. Ara ha decidit recórrer al contenciós administratiu perquè siguin els tribunals els que aturin un projecte que pretén fer néixer un ramal de la MAT fins a Riudarenes des d’algun punt del traçat entre Vic i Bescanó.

L’alcalde, Antoni Solà, diu que aquests 17 quilòmetres extra de línia es van justificar per la necessitat d’alimentar l’AVE però que aquest ja funciona sense novetats i que el cost pel territori serà molt alt perquè passarà per paratges “d’un alt valor com Santa Victòria de Sauleda, Sant Pere Cercada o Farners”. Solà diu que seguiran lluitant “encara que les torres ja s’hagin aixecat”.

Les al·legacions que Santa Coloma va presentar en contra de la declaració d’utilitzat pública de la línia van ser desestimades en bloc perquè qüestionaven el model i no el traçat. L’alcalde ha anunciat que, a part d’aquest recurs contenciós administratiu (que el jutjat haurà d’admetre a tràmit perquè prosperi) quan REE tregui a exposició pública el projecte executiu (que ha retirat) també hi presentaran al·legacions per seguir la lluita en tots els fronts possibles.

Solà recorda que no té sentit que els hagin tret les subvencions per tirar endavant projectes lligats amb la biomassa en una comarca que en podria produir molta i que, en canvi, se’ls imposi una línia d’un impacte com el que té la MAT. Diu que tota la tramitació ha estat “molt confosa” i ho qualifica com “un cúmul de despropòsits, si no de mala fe”.

2 thoughts on “Santa Coloma de Farners porta la lluita contra la MAT als jutjats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s