L’Estat tapa un incompliment amb runa

Una màquina treballant. Foto: Ajuntament de Torroella de Montgrí-l'Estartit
Una màquina treballant. Foto: Ajuntament de Torroella de Montgrí-l’Estartit

L’Estat ha començat a retirar la runa acumulada a La Pletera de l’Estartit, una urbanització inacabada situada a primera línia de mar que és testimoni de les bajanades urbanístiques que es van fer en èpoques passades. El desús, el pas dels anys, el vent i la sal han deteriorat molt els carrers i passejos on no s’hi va acabar construint i constitueixen un perill per tots els curiosos que s’acosten a aquest cadàver urbanístic. Amb tot, continua pendent l’obra gran: la retirada de tots aquests carrers i passejos. Un altre incompliment de l’estat. Aneu fent llista.

La Pletera està pendent de decostrucció des de l’any 2008 però primer la crisi i després les prioritats han convertit en paper mullat el compromís de l’Estat. La situació d’aquests carrers i passejos que delimiten les cinc illes de cases que van quedar per fer es va agreujar el 2011 quan es va decidir trinxar alguns trossos d’un dels passejos per apuntalar amb aquell material un altre passeig malmès pel temporal, el del Griells.

La Pletera
Només es va construir una illa de cases (a la part superior) però n’hi havia projectades 6

Les restes de l’operació van quedar allà on les van deixar les màquines i ara són un perill afegit al que ja representaven els carrers abandonats. L’Ajuntament va tancar la zona amb reixes però són molts els curiosos que se les salten. Ara, la Direcció General de Costes de l’Estat ha començat a retirar aquest material sobrer. A part de netejar la zona de runes, s’obriran 10 rases en diferents punts per impedir que els cotxes hi puguin accedir.

Aquesta feina d’urgència s’ha planificat de manera coordinada amb el Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter i amb la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis de la UdG, amb qui el consistori s’ha presentat al projecte Life 2013 per captar les inversions que ajudin a fer l’obra major; la desaparició total d’aquest cadàver urbanístic dels anys 80 per deixar la zona tal i com estava abans. La feina que no fa el govern central. El projecte global està valorat en 2’6 milions d’euros però Europa només en pagaria una part. La Fundación Biodiversidad, un organisme estatal del Ministeri d’Agricultura, hi ha posat el segell i també estaria disposada a aportar-hi diners. Europa encara no ha dit ni ase ni bèstia.

Anuncis

One thought on “L’Estat tapa un incompliment amb runa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s