Internet a pas de tortuga als polígons industrials

L’ADSL als polígons industrials de les comarques de Girona continua sense estar “a l’alçada de les necessitats”. Ho diu la Cambra de Comerç, que alerta que hi ha dificultats per fer una cosa tan quotidiana com enviar un correu electrònic amb un document adjunt a un client i que hi ha polígons que fa un any que estan cablejats amb fibra òptica però que no la poden fer servir per problemes “burocràtics”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFa cinc anys, la Cambra de Comerç de Girona denunciava que encara hi havia 17 polígons industrials que no tenien banda ampla i 23 estaven sense cobertura de telèfon mòbil. La situació ha millorat però encara no és digna del segle XXI, segons el president de la comissió d’indústria d’aquest organisme, Jaume Guàrdia.

La majoria de polígons només tenen 1 mega (i els que en tenen 5 només són de baixada) i això dificulta un aspecte logístic essencial; enviar informació. Guàrdia ha posat l’exemple de fabricants de maquinària que exporten (és el sector més dinàmic després del carni)  i que es veuen obligats a enviar plànols per correu convencional perquè pesen massa per una xarxa tan migrada.

També ha recordat que hi ha 3 polígons -Riudellots, Mas Xirgu i el CIM la Selva- que participen d’un projecte amb finançament europeu (17 milions d’euros per tot Catalunya) per instal·lar fibra òptica que havia d’estar funcionant des del segon semestre del 2012. En aquests moments, ha explicat, tenen el cablejat colocat des de fa temps, “només cal endollar-lo” però no el poden utilitzar per problemes “administratius”.

Guàrdia diu que és conscient que la Conselleria d’Empresa i Ocupació n’està al cas però demana que demostri que realment és business friendly perquè tenir un bon canal de comunicació és “clau” per la competitivitat. De tota manera ja ha advertit que les previsions més optimistes calculen que aquesta xarxa de fibra òptica no entrarà en funcionament “fins el 2015 o el 2016” i això fa que hi hagi empreses que hagin decidit pagar de la seva butxaca una xarxa de fibra d’ús exclusiu.

L’administració catalana té en marxa un programa per instal·lar fibra a totes les seus de la Generalitat, després en zones rurals i també en polígons industrials però el responsable de la comissió d’indústria de la Cambra diu que no sap els terminis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s