El túnel del vent d’Empuriabrava ha facturat 3 milions d’euros el primer any

65.000 persones han volat al túnel del vent d’Empuriabrava i 300.000 l’han visitat en el seu primer any de funcionament. Aquesta gent ha deixat a la caixa més de 3 milions d’euros. Els responsables del Windoor (aquest és el nom comercial) confien seguir creixent l’any vinent i calculen que podran recuperar la inversió inicial en 6 o 8 anys. És el primer simulador de caiguda lliure de tot Europa.

Foto: Windoor
Foto: Windoor

Gairebé 6 de cada 10 vols els han fet principiants i la resta professionals però en el repartiment d’hores, els vols de professionals representen el 70%. El centre ha funcionat tot l’any una mitjana de 10 hores diàries i el nombre total d’hores de vol ha estat de 3.000. La majoria de principiants tenien entre 20 i 30 anys, seguits dels de la franja que va dels 30 als 40. El 30% d’aquestes persones que van anar a provar el seu primer vol van repetir.

La directora del centre, Aída Rico, diu que els números d’aquest primer any són molt bons i els fan pensar que podrien amortitzar els gairebé 10 milions d’inversió en 7 o 8 anys però creu que tenen marge per créixer. La seva intenció és arribar a funcionar 18 hores al dia, cosa que els permetria concentrar-se en els amateurs durant les hores diürnes i els professionals a les nits. Rico diu que també volen ampliar la nòmina d’equips professionals que els visiten. La majoria dels que han visitat el centre aquesta temporada eren francesos, anglesos, neozelandesos i sudafricans.

La Comissió d’Urbanisme de Girona acaba de donar llum verd a la construcció d’una línia elèctrica soterrada a través dels Aiguamolls de l’Empordà per alimentar el centre. Rico diu que quan entri en funcionament, els seus costos de producció baixaran considerablement i això tindrà incidència directa en els preus. “Baixarem preus, rotundament”, ha sentenciat. Ara mateix, 2 minuts de vol costen 54 euros encara que, amb promocions, es pot baixar una mica aquesta tarifa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s