El Molinet… d’obres!

molinet_in_1Amb uns quants anys de retard però demà (creuem els dits) comencen les obres per estabilitzar El Molinet de l’Estartit, que està tancat al pas des de l’any 2001. És l’últim tram que falta per arreglar dels desperfectes ocasionats per les pluges torrencials de l’any 1994. Ha d’estar llest per setmana santa i després la pilota estarà al teulat de Costes, que va comprometre’s a invertir 2 milions d’euros en la reforma del passeig.

Demà els operaris de Tragsa –l’empresa que farà les obres- es despenjaran amb cordes per la muntanya per col·locar ciment expansiu a les escletxes de les roques més inestables i això servirà per fer-les caure.

Quan els rocs hagin caigut es fixaran determinades parts de la muntanya que puguin portar complicacions en un futur, es construirà un sistema de canalització de les aigües i dos murs de contenció d’alçada variable d’un total de 130 metres.

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, diu que feia gairebé un mes que esperaven el vist i plau de Costes (una firma, en definitiva) i que durant aquest temps han avançat feina inspeccionant els llocs on s’haurà de colocar el ciment expansiu.

Els treballs costaran 471.000 euros. La meitat els assumeix l’Ajuntament i la resta es fa amb finançament europeu; un fons Feder. Les obres han d’estar acabades per setmana santa i, segons Cordón, els tècnics diuen que estan “dins de terminis”.

Quan la muntanya estigui plenament consolidada, Costes tindrà via lliure per complir amb el compromís d’acabar de reformar tot aquest tram del passeig marítim, que continuarà en mal estat. Caldrà estar atents als pròxims pressupostos.

Anuncis

One thought on “El Molinet… d’obres!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s