L’aparcament lliure al centre de Girona passa a la història

Els que treballeu a Girona però viviu a fora prepareu la cartera. I els que viviu i treballeu a Girona i no teniu aparcament privat… menys, però també. L’aparcament lliure al centre de Girona quedarà reduït a la mínima expressió. A partir d’aquesta setmana gairebé totes les places de sota del viaducte a Bonastruc ça Porta es convertiran en zona blava i la zona Güell-Devesa en verda, amb tarifes reduides per veïns del barri i habitants de Girona. Això vol dir que allò d’aparcar davant la sala de Ball ja no sortirà gratis i que reparar cotxes sota el viaducte tindrà cost extra. Estem parlant de gairebé 700 places d’aparcament. Es començarà a pagar a partir del 2 de gener. 

Bonastruc... blau. Foto: R.M.
Bonastruc… blau. Ja han començat els treballs previs. Això és d’avui. Foto: R.M.

A la zona de Bonastruc ça Porta apareixeran 140 places d’aparcament en zona blava entre el carrer Miquel Blay i l’Avinguda 20 de Juny, és a dir, entre l’encreuament on hi ha la Creu Roja i pràcticament fins a la ronda Ferran Puig. També seran blaves 40 places d’aparcament entre l’Avinguda Josep Tarradellas i el carrer Garrotxa i entre els carrers Agudes i Bassegoda a la zona de Santa Eugènia. Els treballs per pintar-ho comencen avui mateix.

La setmana vinent (entre el 9 i l’11 de desembre) es convertiran en zona verda 142 places d’aparcaments lliures de la zona de les Pedreres com el carrer Canigó o Pirineus. I a partir del dia 12 comença la transformació en zona verda de 520 places d’aparcament que ara són lliures la zona Güell-Devesa. Això vol dir des de la Plaça Miquel de Palol i voltants, carrer Riu Güell, carrer Joaquim Vayreda i també l’aparcament del davant de la Sala de Ball.

Aquesta zona... verda. Foto: R.M.
Aquesta zona… verda. Foto: R.M.

Els residents al barri pagaran 1 euro amb 25 a la setmana, la resta d’habitants de la ciutat també tindran tarifa reduïda però no tant i els de fora pagaran tarifa de zona blava. El regidor de mobilitat de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, diu que l’objectiu és triple; allunyar els cotxes lluny del centre, facilitar l’aparcament dels veïns al seu barri i augmentar la mobilitat de la zona blava.

Alcalà diu que la zona verda del Güell-Devesa està consensuada amb els habitants del barri. És la primera zona de la ciutat on s’implanta la zona verda després d’un primer intent que es va frustrar.

La nova zona de pagament començarà a funcionar a partir del 2 de gener i a partir del febrer es repintaran les zones blaves de la zona centre i s’instal·laran nous parquímetres amb més prestacions. Aquest ajornament és per no interferir en la campanya de Nadal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s