Pla per rebaixar la salmonel·la en porcs

El 30% dels porcs que són enviats a escorxador tenen alguna traça de salmonel·la. És el que es desprèn d’un estudi sobre la prevalença d’aquest bacteri que s’està fent en 45 granges de Girona i un centenar més a tot Catalunya. Tot i que no suposa cap perill pel consum humà i no es pot eliminar per complet, el sector treballa en un pla per reduir aquestes xifres.675801_porcs_en_tancat

El control de salmonel·la en animals només és obligatori en l’aviram-pels ous- però el sector porcí ha decidit avançar-se a una regulació que, estan segurs, acabarà arribant per imposició d’Europa perquè països com Anglaterra i Dinamarca ja fa anys que hi estan a sobre.

El gerent del Grup de Sanejament Porcí, Eduard Martí, diu que estan començant a treballar-hi perquè no els agafi “per sorpresa” i per tenir el màxim d’informació d’un problema que es combat “amb neteja i desinfecció de les granges quan es buiden i bones pràctiques de maneig”. Martí diu que s’ha d’abordar des de tots els punts de la cadena, “des de la granja fins a l’escorxador, passant pel transport”.

De moment, i segons les dades dels 5 primers mesos d’estudi, la prevalença oscil·la entre el 30’68% i el 32’16%. Això vol dir que de cada 100 porcs que s’analitzen abans de passar per escorxador d’aquestes granges que participen a l’estudi, en 30 hi ha alguna traça de salmonel·la.

Anuncis

One thought on “Pla per rebaixar la salmonel·la en porcs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s