La Generalitat dóna oxigen als càmpings de primera línia de mar

Un càmping a la Costa Brava Nord. Foto: Campings Girona
Un càmping a la Costa Brava Nord. Foto: Campings Girona

La Generalitat dóna aire als 26 càmpings de les comarques de Girona que hi ha situats a primera línea de mar. Amb els Plans Directors Urbanístics del Sistema Costaner que va aprovar el tripartit, totes les instal·lacions situades a menys de 500 metres de l’aigua estaven lligades de peus i mans perquè no podien fer obres de reforma i això, a la llarga, els abocava a una lenta mort però el govern Mas té en marxa una reforma que suavitza l’anterior text i que, segons el sector, els permetrà adaptar-se a les necessitats del client actual. 

Segons la Generalitat, aquestes restriccions anaven en contra de la pròpia voluntat del tripartit perquè feia que alguns càmpings -sobretot els més vells- estessin en molt mal estat. Ara, Territori i Sostenibilitat està tramitant una norma menys restrictiva que -segons l’administració- continua impedint l’ampliació de les instal·lacions però sí que permet posar-les al dia.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, diu que cal invertir per canviar “la Q de quantitat per una Q de qualitat” i adverteix que la majoria ho aprofitaran per oferir menys places però més grans i per dotar-se de serveis que els clients fa temps que els demanen com piscines, nous xiringuitos, sanitaris o serveis de spa. Gotanegra és conscient que la primera línia ha estat molt “matxacada” a la Costa Brava però diu que el seu sector és especialment conscient que cal ser respectuosos amb el medi ambient perquè “els clients disfruten, precisament, del medi ambient”.

Gotanegra considera que l’anterior normativa estava fonamentada en una “sostenibilitat mal entesa” i posava en risc un sector que -ha recordat- dóna feina a 14.000 persones al pic de l’estiu i que, amb 135.000 places, va garantir més de 7 milions de pernoctacions el 2012.

Alguns d’aquests càmpings afectats estaven lligats de mans i peus però en situació legal. Altres, ja sigui perquè eren molt antics o perquè els faltaven permisos, estaven en fals. Ara, el nou text els donarà l’oportunitat de posar-se al dia però l’última paraula la tendran els ajuntaments.

La norma també afecta a les edificacions de primera línia de mar. Continua prohibida la construcció d’obra nova però es permetran les rehabilitacions i petites construccions molt puntuals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s