Els AVE directes a París sumen 3 noves freqüències d’AVANT entre Girona i Barcelona

ave_linea-alta-velocidadAmb l’entrada en vigor de la connexió directa en alta velocitat entre Barcelona i França (15 de desembre), les comarques de Girona guanyen 3 freqüències diàries amb Barcelona de tarifa AVANT i dues freqüències d’AVE per anar a Madrid. Així, passarem de tenir 10 trens diaris d’anada i 10 de tornada a Barcelona a tenir-ne 13 i de 9 enllaços ràpids amb Madrid a 11. A partir del 15 de desembre l’últim tren de retorn de Madrid sortirà una hora més tard (a les 18:30) i a partir del 7 de gener el primer, a Figueres, sortirà més aviat (6:30).

De freqüències n’hi haurà més però caldrà veure si hi ha més seients perquè aquestes localitats amb tarifa AVANT dels trens directes a França estaran condicionats a disponibilitat. Així, de les 10 freqüències diàries entre les comarques de Girona i Barcelona se’n perden 2 però es guanyen els seients disponibles dels 5 trens que van directes a França (2 a París i 1 a Marsella, Lió i Toulousse) i que paren a les dues estacions de les comarques de Girona.

Amb l’enllaç amb Madrid passa alguna cosa semblant. Abans n’hi havia 9, ara seran 8 però hi haurà 3 enllaços més fent un transbordament a Barcelona que, segons Renfe, només seran de 30 minuts.

Aquesta ampliació de freqüències entra en vigor el 15 de desembre, que és quan es posa en marxa la connexió francesa sense necessitat d’haver de fer transbordament a Vilafant. Aquell mateix dia ja es podrà tornar de Madrid una hora més tard del que és habitual. Així, l’últim tren marxarà de la capital espanyola a les 18:30 i arribarà a les 22.07 a Girona i a les 22.23 a Figueres. I a partir del 7 de gener, el primer tren que sortirà amb destinació a Madrid arrencarà a Figueres a les 6:30. Ara surt a les 6:55.

El president de Renfe, Julio Gómez Pomar ha explicat que, en aquests moments, ja hi ha venuts més de 15.000 bitllets a les noves destinacions franceses. La majoria de reserves són per anar a París. Gómez Pomar ha dit que els preus són els que són (piquen una mica) i que no es poden modificar unilateralment. Necessiten pactar-ho amb l’operador francès SCNF.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s