Una plaga de coloms amenaça les vaques de l’Alt Empordà

Foto: vilassardemar.com
Foto: vilassardemar.com

Una plaga de coloms amenaça la producció de llet d’una colla de granges de l’Alt Empordà. Els propietaris asseguren que n’hi ha a milers, que es mengen el pinso, es caguen a les menjadores i això està ocasionant problemes intestinals a les vaques i, segons els afectats, una disminució en la producció.

Que se sàpiga, la plaga de coloms afecta a granges de Vilarnadal (Masarac), El Far i a Vilafant on, fins i tot, els agents rurals han arribat a aixecar acta ( el 7 de juny del 2013) i l’ajuntament ha fet requeriments a propietaris de cases o edificis deshabitats en els que aquests animals hi han fet niu perquè hi posin solució. El consistori recorda a un propietari al que demana que arregli una teulada, que tothom té la obligació de mantenir els seus immobles en condicions salubres encara que estiguin buits, que pot actuar d’ofici i que pot imposar sancions als que no compleixin les normes.

Els propietaris de Can Pujades o Mas Galceran, a Vilafant -dues granges a tocar del nucli urbà de Figueres- s’han queixat més d’una vegada. La propietària de Mas Galceran, Àngels Blasi, diu que els coloms vénen de la capital de l’Alt Empordà i que els últims mesos “la producció ha tingut altes i baixes”. Segons Blasi, això “potser és pel temps però els coloms també hi poden haver influït perquè les vaques han de menjar les seves cagarades i això és un problema molt greu”.

Els afectats van queixar-se per primer cop el mes de maig però 7 mesos després el problema persisteix. Mentre esperen que l’administració hi posi fi, combaten la plaga amb mecanismes alternatius com una gàbia amb capacitat per capturar un centenar de coloms que es van buidant periòdicament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s