Javi López prioritza la seguretat defensiva

El nou entrenador del Girona, Javi López, arriba disposat a aplicar, fil per randa, el manual de supervivència dels equips que estan amb l’aigua al coll i el primer capítol és sempre el mateix; començar la reacció a partir de la defensa. Vol que l’equip sigui “competitiu” a base d’encaixar menys gols que el rival en comptes d’anar a fer-ne un més, que ha estat -en línies generals- l’ideari futbolístic dels últims temps a can Montilivi. López és conscient que la plantilla, tot i que descompensada, està tallada per aquest patró però pensa que “el global anirà bastant en la direcció de la idea de joc” que té. Incorporacions? Ja es veurà però si se n’han de fer, hi ha diners. Ho ha assegurat el director esportiu, Oriol Alsina, que ha negat que escatimessin aquesta inversió a l’anterior tècnic. El president, Joaquim Boadas, també ha negat que la sortida de Rodríguez i l’arribada de López desquadrin el pressupost destinat a l’àrea tècnica i ha assegurat que l’LFP -que, com sabeu, estableix un topall salarial a cada club- “ja ho ha aprovat”.

López diu que intentaran tenir “un estil” per anar guanyant “una personalitat competitiva”. És conscient que, de cara a Mallorca, no tenen “marge per fer tot el que voldria” però “són professionals (els jugadors) i segur que han jugat alguna vegada amb la idea que puc tenir i respondran”.

López, Boadas, Alsina i Guerrero
López, Boadas, Alsina i Guerrero

Preguntat per si demanarà incorporacions, diu que “totes les plantilles són millorables” però que abans de prendre decisions es volen donar “un temps”. Tampoc tocarà les vacances de Nadal que els jugadors ja havien pactat perquè “no seria intel·ligent”. El nou inquilí de la banqueta creu que hi ha temps per reaccionar perquè “la categoria és molt igualada” i aquest any, especialment (5 punts separen el Girona del play off).

El director esportiu, Oriol Alsina, ha assegurat que hi ha un raconet per fer fitxatges però ha negat que els escatimessin a l’entrenador sortint, Ricardo Rodríguez, que ha dit en el seu comiat que s’havia sentit més recolzat en l’aspecte personal que en el professional. Alsina assmeix la seva marxa com una decisió personal i reconeix que ha gastat “una bala molt important”. També ha assegurat que la sortida de qui serà l’ajudant de López, Jordi Guerrero, del Palamós -club que entrenava- ha estat amb el consentiment del club baixempordanès i ha expressat la gratitud d’una manera ben contundent: “al Palamós n’hi devem una!”.

El president del Girona, Joaquim Boadas, ha assegurat que la sortida de Rodríguez i l’arribada de Javi López no disquadra el pressupost previst per la direcció tècnica i que la Lliga de Futbol Professional, que fiscalitza el que es pot gastar cada club, “ja ha donat el vist i plau”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s