La Costa Brava només reutilitza un 10% de les aigües depurades

Només un 10% de les aigües que depura el Consorci de la Costa Brava es reutilitzen. Des del Consorci admeten que és un percentatge molt baix però és molt més que 15 anys enrera, on amb prou feines es reutilitzava el 3%. La crisi ha aturat els projectes que tenien alguns municipis per fer una xarxa paral·lela a la d’aigua potable per aquest tipus de recurs hídric.

El 2012 les depuradores del Consorci van tractar 31 milions de metres cúbics d’aigua però només 3 milions es van reutilitzar per regar camps de golf o recarregar aqüífers. L’any 1996, només es reutilitzava l’1% i el 2000 el percentatge ja era del 7%.

abastament_nordPer tornar-la a utilitzar, aquesta aigua ha de rebre un tractament extra que varia en funció de l’ús. No és el mateix regar un camp de golf que cobrir els Aiguamolls de l’Empordà. Alguns municipis, com Tossa o Lloret, disposen d’una xarxa paral·lela a la d’aigua potable per aquesta aigua però és molt testimonial i la crisi ha estroncat projectes com els de Portbou, Colera, Port de la Selva, Cadaqués o Torroella de Montgrí, que no havien superat la fase conceptual.

El president del Consorci de la Costa Brava, Carles Páramo, diu que “trigarem a veure’ls fet realitat” però assegura que les depuradores han d’estar preparades per seguir augmentant el reaprofitament.

Un terç de l’aigua que es va reutilitzar el 2012 a les comarques de Girona va anar a parar als aiguamolls de l’Empordà i una quantitat similar va abocar-se en dos camps de golf de Platja d’Aro o a la comunitat de regants de Solius.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s