L’ACA neteja els torrents i rieres afectats pel foc del novembre però el territori recorda que una flor no fa estiu

L’Agència Catalana de l’aigua ha netejat els 7 torrents i rieres afectats per l’últim incendi de l’Empordà però el territori recorda que encara queden moltes zones brutes que suposen un perill. L’alcalde de Vilopriu diu que l’ACA continua “collant massa” als municipis que estan disposats a ajudar.

Cendra i més cendra
Una zona afectada a Foixà.

L’ACA ha invertit 41.200 euros en una neteja d’emergència d’un tram del riu Ter i de 7 rieres i torrents als termes municipals de Vilopriu, Foixà, Colomers i Jafre que medeixen 8’5 km lineals i que a mitjans de novembre van ser l’escenari d’un incendi que va cremar més de 500 hectàrees.

S’han tret canyes i trossos d’arbres per permetre augmentar la capacitat de desguàs de la riera de Vilopriu, el torrent dels Pins, el dels Gorgs, el dels Horts i la riera de Llisquet, la de Rupià, la de Mas Perdut i les Torrenteres.

L’alcalde de Vilopriu, Fermí Pí, diu que estan satisfets perquè l’ACA ha actuat amb celeritat però recorda que queden per fer “les altres rieres que no s’han cremat”. Pi diu que “en principi, hi ha un compromís de la Diputació per anar-ho fent però la feina no s’acaba aquí; el problema és el manteniment”.

L’alcalde de Vilopriu creu que l’ACA hauria de deixar que “els pagesos poguessin netejar la vora de rieres” (és l’enèssim que ho demana) perquè això evitaria “molta de la feina que ara s’ha de fer” però lamenta que l’Agència els “colla una mica massa” i ha recordat que en l’última reunió amb la Conselleria -després de l’incendi- els municipis afectats van tornar a demanar que se’ls deixés participar en la neteja de lleres però que encara ningú els ha donat una resposta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s