REE preveu començar a cablejar el tram aeri de la MAT a finals de mes

Aquí es pot observar les grans dimensions que té. Foto: R.M.
Aquí es pot observar les grans dimensions que té. Foto: R.M.

Red Eléctrica calcula que d’aquí a un parell de setmanes ja podrà començar a cablejar el tram aeri de la MAT entre Bescanó i Santa Llogaia perquè el 70% de les torres estan acabades, o a punt. El tram soterrat entre Santa Llogaia i la frontera també marxa a bon ritme i a finals de mes es preveu que arribin els pesants cables que transportaran la corrent per sota terra.  

Ara mateix hi ha 70 de les 115 torres completament acabades, 10 més a punt d’estar enllestides i, segons Red Eléctrica, només s’està pendent d’arribar a acords amb 3 propietaris; tots al terme municipal de Viladasens, on la setmana passada un activista antiMAT es va enterrar on hi ha d’anar una d’aquestes torres que falten.

La previsió de la companyia és que d’aquí a dues setmanes o tres ja es pugui tirar cable en els trams acabats. Les empreses que estan aixecant la línia treballen en quatre fronts simultanis.

També marxa a bon ritme el tram soterrat. El túnel pel que la MAT creuarà l’Albera ja fa temps que està acabat i el tram soterrat en rasa de 29 quilòmetres entre Santa Llogaia i La Jonquera i que passa per 14 municipis està executat al 80%. De fet, a finals de mes o principis de febrer REE té previst que arribin els cables que transportaran l’energia soterrada en corrent contínua. Cada metre d’aquests cables pesa 30 quilos i en faran falta 120 quilòmetres.

Anuncis

2 thoughts on “REE preveu començar a cablejar el tram aeri de la MAT a finals de mes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s