La Generalitat no cobrarà el rescat de l’activista antiMAT de Fellines. La presència policial a la torre, segueix

La Generalitat no cobrarà el rescat del jove antiMAT que es va enterrar a Fellines per evitar la construcció d’una torre. Vuit dies després de l’acció, la presència policial a la torre 66 continua. Segons la policia, és puntual. Segons la gent de la zona, és a jornada completa.

El dispositiu per desenterrar Victor Manuel Cánovas incorporava una dotació de bombers, una ambulància del SEM, el grup d’activitats de subsòl dels Mossos d’Esquadra i va treballar durant 11 hores però la Generalitat no aplicarà la doctrina en vigor des de finals del 2009 que permet cobrar el rescat d’una persona quan es demostri negligència per part del rescatat -seria el cas?-, vagi mal equipat o no faci cas de la senyalització. Les tarifes són clares. El cost per bomber és de 30 € per hora i el cost per hora del camió és de 39 €.

L’argument per no sancionar que esgrimeix Emergències és que Cánovas, ara mateix, està imputat per tres delictes: desordre públic, coaccions i resistència a l’autoritat i això comportarà l’obertura d’un procediment judicial. Es desconeix què passaria si l’acció judicial contra aquest activista acabés arxivant-se.

Dimarts passat, dos quarts de 6 de la tarda. Foto: R.M.
Dimarts passat, dos quarts de 6 de la tarda. Foto: R.M.

Més enllà del cost del rescat, la torre 66 de la MAT -que ja comença a agafar forma- continua costant diners a les arques públiques perquè porta més d’una setmana sent custodiada per un dispositiu de mossos d’esquadra. Segons la policia, el dispositiu no és permanent i només s’hi fan rondes. Segons el col·lectiu AntiMat, cada dia hi ha una dotació des de les 7 del matí fins a les 7 del vespre i a la nit hi ha rondes.

No sé qui té la raó perquè no hi sóc cada dia però sí que puc dir que la fotografia que acompanya aquest text la vaig fer jo mateix el dimarts a dos quarts de sis de la tarda i, a l’esquerra de la imatge es pot apreciar que hi ha tres furgonetes i un altre vehicle de Mossos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s