Gas Natural segueix ampliant la xarxa de distribució a Girona mentre cau el consum

Gas-Natural-Distribucion-Albatarrec-Lleida_TINIMA20130905_0960_5El consum de Gas Natural per client a les comarques de Girona va baixar el 2013 tot i que la xifra global de gas distribuït va augmentar. Això és degut a què l’empresa continua extenent la seva xarxa a la demarcació. En aquests moments arriba a 75 municipis i aquest 2014 té previst continuar l’expansió a la Selva, la Garrotxa i, sobretot, a l’Alt Empordà, on hi és menys present. La companyia té un grau de penetració del 46% on arriba, per sota de la mitjana catalana però clarament per sobre de l’estatal.

El 2012, Gas Natural va distribuir 4661 GWh; només 51 GWh menys que el 2013, en el que, en canvi, va instal·lar 4.155 nous punts de subministrament (en total, ara mateix en té 164.265). Això vol dir que el consum per punt de subministrament va caure entre un 1’5%. El 70% del gas es va distribuir en indústries i la resta a particulars.

El delegat de Gas Natural Distribució a Girona, Joan Arimany, reconeix que el volum de gas subministrat el 2013 va ser superior al de 2012 perquè la xarxa de distribució es va eixamplant i no pas perquè repunti el consum. Seguint aquesta lògica, l’any vinent –independentment de si el consum puja o baixa- la quantitat de gas distribuïda seguirà augmentant perquè la companyia invertirà 8’7 milions d’euros per ampliar la xarxa en gairebé 45 quilòmetres -s’acostarà als 2.500- i més de 5.000 nous punts de subministrament.

Bona part de l’expansió es focalitzarà a l’Alt Empordà, on la companyia té una implantació molt petita i on el creixement es farà mitjançant plantes satèl·lit de gas liquat. És l’estratègia que segueix mentre l’estat mantingui aturats els projectes per construir nous gasoductes.

Aquest sistema de distribució des de plantes satèl·lit és el que es farà servir per arribar a dues grans bosses de clients; a Empuriabrava i a Santa Margarita. A La Jonquera i a la urbanització Can Fornaca de Riudarenes, en canvi, transformarà a gas natural la xarxa de propà existent. A Riells i Viabrea extendrà la xarxa d’abastament industrial a la resta del municipi i també hi ha prevista inversió per arribar a la urbanització Serra Brava de Lloret i Les Olletes de la Vall d’en Bas.

Actualment, Gas Natural té un grau de penetració del 46% als municipis on arriba. La mitjana catalana és del 54%. Arimany diu que tenen marge de creixement.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s