Una de tractors i lleis de la física

932893fb526a191bd5a92ab4fd7d8b19_LMentre els cotxes i els tractors cada cop són més amples, la carretera que circumval·la l’Estany de Banyoles s’estrenyerà per cedir un tros al carril bici i posarà a prova les lleis de la física. Tant les posarà a prova que els pagesos ja avancen que quan dues màquines agrícoles es trobin de cara, com a la foto, el col·lapse està assegurat. El projecte ha superat tots els tràmits i ningú ha estat capaç d’adonar-se’n? Els pagesos diuen que tot s’ha fet amb secretisme, que ningú els ha consultat res i que si no es troba una solució factible hauran d’adoptar mesures de pressió com col·lapsar la variant de Banyoles, una de les poques alternatives que, diuen, els quedarà per transitar amb els tractors.

Per donar cabuda al carril bici es retalla la carretera actual (GIV-5248), que passarà de tenir 6 metres d’amplada a tenir-ne 5. Això farà que cada vial tingui 2’5 metres d’amplada quan, diu Unió de Pagesos, la majoria de maquinària agrícola s’acosta als 3 metres d’amplada.

El resultat –asseguren- serà que quan es trobin dos tractors no es podrà passar i que augmentarà el risc d’accidents, tant pels vehicles com pels ciclistes o persones que passegin pel nou vial.

El representant representant d’Unió de Pagesos al Pla de l’Estany, Miquel Puigdevall, diu que és evident que hi ho ha dissenyat “és algú que no hi ha passat mai” i que si no poden passar per allà hauran d’anar a buscar alguna alternativa com la variant de Banyoles amb el que això comportarà: “anem amb vehicles lents i amples i ens haurem de posar al mig d’una via ràpida per fer nosa”.

Segons Puigdevall, en una reunió amb l’alcalde de Porqueres els han dit que “volen corregir-ho fent-hi un arraconador però en un tram de 2’5 kms i revolts cecs n’hauran de fer més d’un perquè ens poguem torejar els uns als altres”.

Unió de Pagesos ha emès un comunicat en el que considera “inacceptable prioritzar la viabilitat d’algunes espècies animals i vegetals davant la seguretat de les persones” i recorda que allargant la via verda pel costat de l’Estany (entre Santa Maria de Porqueres i el veïnat de Lió la zona és d’interès mediambiental) costaria un 10% del que costarà ara; 686.000 euros. La factura la paga la Diputació de Girona.

Està previst que les obres estiguin acabades el mes d’abril i durant la discussió del projecte es va posar sobre la taula la possibilitat d’acabar convertint la carretera en un vial de sentit únic. En sentirem a parlar. Segur.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s