MD’s a Camallera? El Parlament diu que sí

SONY DSCEl Parlament ha aprovat per unanimitat que a l’estació de Camallera s’hi aturin els trens de Mitja Distància a proposta d’Iniciativa Els Verds. També es demanarà a Adif que reobri i condicioni l’estació, que fa més de vint anys que està tancada. CiU ha incorporat a la proposta que s’ha portat a votació que la millora de freqüències i horaris per tota la línia R11 (BCN-Portbou) es faci amb la implantació -el març o l’abril- del nou servei de rodalies, que entroncarà aquesta línia amb l’R1 des de Blanes per oferir connexions cada mitja hora. De tota manera, com és habitual en les transaccions que fa CiU, tot està supeditat a la disponibilitat pressupostària.

La proposta, presentada per Iniciativa, planteja que l’estació de Camallera es converteixi en la de referència per pobles com Bàscara, l’Escala, Albons o Bellcaire i altres municipis d’aquesta zona a cavall entre l’Alt i el Baix Empordà en la que hi viuen al voltant de 25.000 persones.

El portaveu d’Iniciativa, Marc Vidal, ho ha defensat argumentant que es tracta d’una mesura que no suposa cap cost afegit a les arques de la Generalitat i tampoc suposa un contratemps logístic per Renfe ja que “implica aturar-se durant 2 minuts, un temps que es pot recuperar perfectament en la resta del trajecte” com passa habitualment.

Iniciativa també demanava un augment de freqüències i una ampliació d’horaris per tota l’R11 però finalment, el text planteja “continuar amb els treballs endegats per a la millora dels serveis ferroviaris en el corredor Barcelona-Girona-Figueres-Portbou i per a l’establiment d’un servei de rodalies ferroviàries a Girona que millori el nivell de l’oferta” a Camallera i a la resta d’estacions del trajecte “adequat a la demanda real existent i que sigui sostenible des del punt de vista econòmic atenent a les disponibilitats existents”.

Aquesta modificació ha estat la condició per obtenir l’acord de CiU que, d’aquesta manera, condiciona la millora d’horaris i freqüències al nou servei de rodalies que ha d’entrar en funcionament aquest any sempre i quan hi hagi diners (important, el matís).

També s’ha introduït un matís a la tercera demanda, referent a l’estació. On hi deixa “impulsar les mesures necessàries perquè Adif reobri l’estació de Camallera” hi diu “requerir a Adif que s’ofereixi un nivell de servei adequat a l’estació de Camallera”. Coses dels pactes polítics.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s