El pitjor gener de la història recent de l’aeroport de Girona

Un vol de Ryanair.L’aeroport de Girona ha tingut el pitjor gener dels últims 10 anys. 59.229 persones hi han aterrat o s’hi han enlairat, segons AENA, i això és un 25% menys que l’any passat, que ja era el registre més baix des que Ryanair hi va començar a operar amb regularitat. El delegat de la Generalitat i president de l’AGI, Eudald Casadesús, ha admès que estan negociant amb la companyia irlandesa que l’hivern vinent la retallada de destinacions i, sobretot, de freqüències no sigui tan dràstica i que les destinacions que s’ofertin tinguin en compte que Girona no és només un aeroport receptor.

Aquests 59.229 passatgers són 20.000 menys que dotze mesos enrera, gairebé 30.000 menys que el gener del 2012, menys d’una tercera part dels que hi va haver el 2011 i menys d’una cinquena part dels que hi havia el 2008 quan es va tocar sostre amb 334.417 usuaris.

El 93% dels viatgers han volat amb Ryanair, que té 19 rutes des de l’aeroport gironí; tres menys que l’hivern de l’any passat. El 5% ha viatjat amb Wizz Air, que només vola a Kiev.

L’aeroport de Girona torna a empitjorar els registres del mes de gener per sisè any consecutiu. Els últims cinc anys això s’ha acabat traduint en un exercici globalment pitjor que l’anterior i, en els dos últims, no s’ha arribat ni als 3 milions de passatgers (2.736.867 el 2013 i 2.884.571 el 2012).

Aquests 3 milions són, precisament, el mínim de passatgers que Ryanair es va comprometre a transportar (entre 3 i 4 milions) en l’acord que va firmar amb la Generalitat el novembre del 2011 a canvi de gairebé 6 milions d’euros anuals. De moment, porta dos anys sense complir. Els detalls d’aquell conveni els podeu trobar aquí.

AGI reacciona

El delegat de la Generalitat a les comarques de Girona i president de l’AGI, Eudald Casadesús, reconeix que gener és un mal mes però admet que la retallada de destinacions (de 22 s’ha passat a 19) i, sobretot, de freqüències (n’hi ha una vintena menys que l’any anterior) també hi tenen a veure.

Casadesús diu que estan preocupats i ha explicat que estan en contactes amb Ryanair perquè, de cara a l’hivern vinent, no hi hagi una retallada tan dràstica de destinacions i freqüències i que s’escullin millor les destinacions que s’oferten pensant que, a diferència de Reus, el Girona Costa Brava és un aeroport “receptor i emissor” de viatgers.

El president de l’AGI ha deixat clar que, “com ja ha passat el 2013”, si Ryanair no arriba als 3 milions de passatgers que fixa el conveni, les institucions no pagaran tot l’import acordat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s