Que ve el cabirol!

Ja fa temps que me’n parlen i les xifres confirmen que els que alerten que el cabirol pot acabar convertint-se en una plaga com la del senglar si no s’atura a temps potser no van desencaminats. El nombre d’aquests animals morts per caçadors a les comarques de Girona la temporada 2012-2013 es va disparar un 44%. Tot i que encara no és una amenaça com ho és el senglar (690 cabirols morts són poca cosa en comparació amb els milers de senglars morts i vius que campen per aquí), el nombre d’exemplars caçats es multiplica any rere any i els danys ja s’estan començant a notar a la Garrotxa i a la Selva. Les dades oficials també confirmen el que ja van dir els caçadors; aquest any hi ha hagut rècord de senglars morts.

En l’última temporada de caça es van abatre 690 cabirols a les comarques de Girona, un 44% més que l’any passat i més del doble que dos anys enrera. A la Garrotxa, l’Alt Empordà i a la Selva, hi ha colònies importants d’aquest animal reintroduït durant els anys 90 i ja provoca danys als conreus, a les explotacions forestals i els agents rurals també alerten que pot portar greus problemes de trànsit si la seva població segueix augmentant.fff

En canvi, el president dels caçadors de les comarques de Girona, Carles Dilmé, pensa que no es tracta d’un problema “tan alarmant” com del senglar. “El control es pot portar més fàcilment” –diu Dilmé- “i si convingués, se’l podria reduir molt ràpid. Ara no es pot caçar lliurement, funciona mitjançant precintes, però si augmenta molt només caldrà alliberar el nombre de precintes i la disminució pot ser gairebé immediata”.

Aquesta temporada també ha augmentat de manera important el nombre de cérvols i muflons abatuts. Els 305 cèrvols morts signifiquen un augment del 250% comparat amb tres anys entrera i, en el cas dels muflons, l’increment és del 150%. De 104 animals morts la temporada 2009-2010, s’ha passat a 263.

Les estadístiques de caça fetes públiques per la Generalitat també confirmen el que ja van avançar els caçadors el mes d’agost; que la temporada del senglar ha estat de rècord. A les comarques de Girona es van matar 12.349 exemplars, la xifra més alta des de la campanya 98-99.

Anuncis

One thought on “Que ve el cabirol!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s