El Ripollès diu sí al parc però planteja interrogants

El Ripollès beneeix l’anunci de la imminent creació del Parc Natural de les capçaleres del Ter i el Freser però planteja interrogants. L’alcalde de Camprodón espera que no sigui un altre anunci de cara a la galeria i demana a la Generalitat que concreti quin paper hi tindrà el sector privat. L’alcalde de Ribes opina que els privats han de tenir veu i vot als òrgans de gestió i que no s’ha d’arraconar ni ramaders ni caçadors.

Tots dos coincideixen que el Parc projectarà encara més una zona que ja té un valor reconegut i que viu del turisme i dels serveis des de fa temps però no volen que això suposi un perjudici per les altres activitats com la ramaderia.

esteve_pujol-141
Esteve Pujol

L’alcalde de Camprodón, Esteve Pujol, és favorable a la creació del Parc però no vol que, com ha passat al del Montgrí, les Medes i el Baix Ter, després de l’anunci i la seva creació vinguin quatre anys d’inactivitat. Pujol diu que “el núvol negre que plana sobre això” és que “sigui un anunci benintencionat o propagandístic” o que, al final, el parc “quedi com una taca de color sobre el plànol”.

Per Pujol, el parc requereix “gestió pública” però el territori està disposat a què “hi entrin privats”. Segons l’alcalde de Camprodón, “el conseller d’Agricultura i el de Territori n’han parlat alguna vegada però no han passat mai del globus sonda”. “De quina manera? En quines condicions? Hi ha algú interessat?”, es pregunta.

Marc Prat
Marc Prat

L’alcalde de Ribes, Marc Prat, no té dubtes sobre el model i diu que passa per combinar “la preservació amb la repercussió econòmica a la zona” i creu que no hi ha altre camí; “els privats han de tenir veu i vot als òrgans de direcció per planificar les línies mestres”.

Prat també reclama veu i vot pel territori en tot el procés i creu que serà fàcil “estar en sintonia” amb sectors com el ramader o els caçadors.

L’alcalde de Camprodón celebra que el conseller de Territori s’hagi fixat com a termini per elaborar la llei del parc els tres anys que queden de legislatura però espera que això es faci “sense saltar-se terminis” i que el territori “tingui veu al procés”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s