“Suport incondicional” al dret a decidir dels empresaris de Girona

Doncs no queda tan clar que l’empresariat català s’aparti del dret a decidir i potser sí que “Girona és diferent”, com ha dit el president de la Cambra de Comerç de Girona. Aquesta tarda els empresaris en bloc de les comarques de Girona s’han desmarcat de l’opinió dels dirigents de la CEOE i Foment del Treball expressant la seva “total adhesió” i “suport incondicional” al procés sobiranista.empresaris

Ho han fet aquesta tarda, a la seu de la Cambra de Comerç de Girona. Hi eren totes les principals organitzacions agrupades sota el paraigua del Grup Impuls per Girona (GiG): FOEG -adscrita a la CEOE-, Pimec -que agrupa els petits empresaris-, el Fòrum Carlemany -que agrupa les empreses capdavanteres en els seus sectors- i les tres cambres de comerç.

Han subscrit un manifest de tres punts que expressa la “total adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i el seu suport incondicional al procés endegat pel nostre Parlament, recolzat per una àmplia majoria dels seus diputats, que ha de permetre que els nostres conciutadans puguin, lliurement i democràticament, expressar la seva voluntat sobre el futur del País”.

També expressen el seu “compromís de respectar i recolzar la decisió que prengui el poble de Catalunya, sigui quina sigui” i la “voluntat d’adaptar l’actuació” de les empreses per “continuar contribuint al progrés i el benestar” de la societat.

El president de la FOEG, Ernest Plana, no ha volgut pronunciar-se sobre les paraules del president de la CEOE, Joan Rosell, partidari de no embolicar-se en el procés, i s’ha limitat a dir que “té una opinió diferent” mentre reprimia un somriure que ho deia tot.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha recordat que, indidivualment, cada organisme ja s’havia pronunciat, creu que la dimensió de les empreses d’aquí (amb poca multinacional i molta petita i mitjana) possibilita l’entesa però, en tot cas, no s’ha pogut estar de presumir de marca:  “Girona és diferent”.

El president de la Cambra de Palamós, Xavier Ribera, ha puntualitzat que el manifest recull “un comú denominador” però ha deixat clar que cada organisme “té els seus matisos”.

El president de la Cambra de Sant Feliu, Joan Puig, ha reclamat que “tots podem tenir dret a decidir” i ha dit que no s’entén aquesta oposició frontal per impedir-ho. El president del Fòrum Carlemany, Francesc Planas, creu que “impedir fer la consulta és fer pujar la temperatura de l’olla a pressió”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s