Fonda Rigà / Tregurà

rigaHi anàvem recomanats per doble via i no vam quedar gens decebuts. Es tracta d’un lloc familiar amb vistes espectaculars (si sou pocs demaneu que us coloquin al costat de la vidriera i dinareu amb la vall de Camprodón als peus)  i plats tradicionals més que generosos i molt ben tocats.

Hi podreu menjar peus de porc, canelons, fesols de Santa Pau, xai i cabrit del Ripollès, vedella de Girona i també és el lloc ideal per tastar el poltre.

Alerta. L’amanida de formatge de cabra i pernil d’ànec no té més misteri però us la podeu menjar perfectament entre dos. També van quedar contents els que van menjar fesols de Santa Pau saltejats amb cansalada, botifarra negra i bacallà tot i que un dels comensals va trobar que el toc de julivert era excessiu.

Jo vaig demanar farcellets de verdures amb crema de ceba confitada i, tot i que era tècnicament bo, el vaig trobar un pèl fred i m’esperava els farcellets més cruixents. La meva filla, però, va quedar encantada. Els que van tastar les croquetes de cansalada i pollastre les van trobar millorables. L’assortit de patés i els espàrrecs verds gratinats no van ser motiu de comentari però no en va quedar ni rastre.

Es tracta d’un lloc de muntanya i, evidentment, les carns dominen la carta de segons. El meu cunyat es va menjar un entrecot de poltre tendríssim que també va provar el seu fill. Si tenim en compte que el nano és de mal menjar però se’n va cruspir alguns talls queda tot dit.

El filet a la brasa també estava com era d’esperar i l’espatlla de xai al forn es desfeia a la boca. Jo canviaria les patates fregides excessivament olioses per unes altres fetes al forn però sempre podeu optar per deixar-les al plat, com vaig fer.

Els peus de porc tenien una pinta espectacular i el gust va estar a l’alçada tot i que un dels comensals va trobar que un excés de pastanaga els havia endolcit massa. És el mateix que va notar l’excessiu paper del julivert als fesols. Els altres dos es van limitar a catalogar-los de molt bons… i n’han menjat de tots tipus.

Va quedar poca gana pel postre però el pastís de formatge que ens van portar era per haver-s’ho pensat dos cops.

En síntesi; hi tornarem.

Fonda Rigà

Tregurà /Final de la carretera de Tregurà s/n / 972 13 60 00

info@fondariga.com

Entre 30-40 € per persona

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s