Melmelades, ketxup i crema de cacau ecològics contra l’exclusió social

El supermercat virtual de productes ecològics Selvia amplia l’oferta amb melmelades, sofregits, ketxup i crema de cacau (la Nutella, vaja), evidentment, ecològics. A la seva tradicional aposta pel producte de proximitat i cultivat sense química, aquesta vegada s’hi suma un tercer factor, el social; les conserves les faran persones amb risc d’exclusió. Tenen la intenció de començar a vendre el mes d’abril i estan buscant finançament per acabar de quadrar els números.

moraguesUna elaboradora amb més de vint anys d’experiència al sector, Imma Lladó, cedirà l’obrador amb el que es faran les melmelades i coordinarà els operaris -en principi 3 amb un màxim de 6- que aportarà la fundació Astres de Santa Coloma de Farners, que treballa amb persones en risc d’exclusió social.

Les conserves es faran a Can Moragues, una masia de l’Ajuntament de Riudarenes que la Fundació Emys -que està al darrera de Selvia- ha convertit en el seu buc insignia. Can Moragues serà, també, el lloc on Selvia vol muntar la versió física del seu supermercat virtual i el nom de la marca de melmelades.

Marc Vilahür, director tècnic de la Fundació Emys, diu que, sense apartar-se del producte de proximitat i ecològic, també estan en disposició d’oferir “ketxup ecològic, sofregits de qualitat i crema de cacau ecològic, donat que a la Selva hi ha cultiu d’avellana”, un dels productes que són la base d’aquesta crema d’untar.

Vilahür accepta que el projecte té similituds –salvant les distàncies- amb el que fa la Fageda, a la Garrotxa, però creu que hi ha diferències. “Tots dos volem que el negoci sigui autosuficient però nosaltres no tenim voluntat de fer-nos gaire grans per no perdre el valor de proximitat i nosaltres som un dels pocs exemples on el factor social i l’ambiental casen”.

Tenen previst començar el mes d’abril o, com a molt tard, el mes de setembre. Dependrà del finançament perquè, si bé ja disposen de l’obrador i el local on produiran està quasi condicionat, han d’adquirir més maquinària.

De moment, buscaran reunir entre 5600 i 7300 euros mitjançant captació de micromecenatge. Arrenquen dijous a la plataforma Goteo i la campanya durarà fins el 30 de maig. També opten a una ajuda de l’obra social de La Caixa.

De moment, les melmelades es vendran al supermercat virtual Selvia però, en un futur, també es podran adquirir al mateix centre de producció, a can Moragues, i en botigues i supermercats de proximitat amb els que ja estan negociant la seva entrada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s