Fins a l’últim cèntim

Carles Palacio. Foto: R.M.
Carles Palacio. Foto: R.M.

Els transportistes gironins calculen que han pagat 70 milions d’euros pel cèntim sanitari (que gravava el cost de la benzina) i estan disposats a recuperar-los tots ara que un tribunal europeu ha declarat que l’estat no ho podia cobrar. El secretari general de la patronal Asetrans diu que tot i que l’Agència Tributària digui que és impossible recuperar els imports pagats abans del 2009, hi ha marge legal i ja hi ha 200 empreses que han començat a reclamar.

El cèntim sanitari es va aplicar des del 2002 fins el gener del 2013 i, segons els càlculs de la patronal Asetrans, els camioners de les comarques de Girona van pagar 70 milions d’euros durant aquests 10 anys que ara volen que els siguin retornats íntegrament.

Tot i que l’Agència Tributària diu que no es pot recuperar el que es va pagar abans de 2009, el secretari general de la patronal Asetrans, Carles Palacio, diu que no hi estan d’acord perquè “la responsabilitat del legislador per adoptar una llei declarada il·legal pel tribunal de justícia de la UE abarca fins el 2002” i, tot i admetre que potser s’haurà de recórrer a la justícia, creu que “és una via perfectament oberta al contribuent que ha pagat un impost il·legal”. Palacio admet que la via per cobrar “possiblement és diferent a la tributària però s’haurà d’explorar”.

El màxim responsable de l’Asetrans diu que hi ha 200 empreses de la demarcació que ja fa temps que estan batallant en diversos fronts, “ja sigui al Tribunal Superior de Justícia, als tribunals econòmics i administratius o davant l’agència tributària” i que ho seguiran fent perquè es faci justícia fins a les últimes conseqüències.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s