CiU vol treure el “maquillatge” als pressupostos del PP

Convergència i Unió ha entrat 69 preguntes al Congrés dels Diputats perquè el govern detalli quant ha invertit a les comarques de Girona de tot el que va pressupostar el 2013. La intenció dels convergents és demostrar que el PP maquilla cada any els pressupostos (i qui no?) i que, del dit al fet, hi ha un bon tros. 

El diputat de CiU al Congrés, Jordi Xuclà, diu que una de les feines del polític és fiscalitzar i això pretén entrant una bateria de 69 preguntes demanant què s’ha gastat el govern del PP, partida per partida, del que figurava al pressupost del 2013.

Diu Xuclà que els últims anys, el grau d’execució no sobrepassa el 45% i que això es deu a què el pressupost es carrega amb una infinitat de partides que asseguren un millor titular però que rares vegades estan en consonància amb el que s’acaba fent.

L'N-II
Hi ha preguntes sobre tots els projectes relacionats amb l’N-II (els trams del sud i els del nord), els de l’A26 entre Figueres i Besalú, la sinuosa N260 entre Portbou i la frontera i entre Llançà i Figueres, la N152 amb la variant de Ribes de Freser inclosa, el pont romànic de Besalú, el convent de Sant Domènec de Girona, el corredor mediterrani, les obres de millora de diferents aspectes de l’aeroport de Girona, la conservació de les costes o fins i tot projectes fantasma com l’eix Granollers-Maçanet, que hauria de transcórrer paral·lel a l’autopista i que es va vendre com a contrapartida per no fer el desdoblament de l’N-II entre Maçanet i Tordera.

Xuclà diu que “hi ha molt de maquillatge als pressupostos generals de l’estat” i que, a part de preguntar per “què s’ha fet”, també s’interessaran pels “terminis”. Ha recordat que l’únic tram en obres d’N-II en obres, el Caldes-Sils, “segons el contracte, havia d’estar acabat el gener del 2014… estem a març i, com a molt aviat, ho tindrem a l’estiu”.

Les preguntes ja han estat entrades i el govern té 2 mesos per respondre, per escrit.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s