‘Senyor Estrella Damm’

Fa gairebé un mes vaig enviar aquesta carta al departament de màrqueting del ‘Senyor Estrella Damm’ per veure què hi poden fer. No sé si aconseguiré el meu propòsit però avui… m’han trucat.

Senyor Estrella Damm

M’adreço a vostè per explicar-li un problema del que la seva empresa no en té cap culpa però en el que, podríem dir, hi està implicada indirectament. I, el que és més important, estic convençut que podria contribuir decisivament a solucionar-lo o, com a mínim, a fer-lo més petit.

Em refereixo a la gran quantitat de llaunes que poblen els vorals dels nostres carrers, carreteres o camins asfaltats. Fa temps que ho observo amb preocupació i, fins i tot, n’he arribat a fer estadística d’estar per casa. Res científic, evidentment, però corrent o anant en bicicleta es veuen coses que, amb la rapidesa del cotxe, són difícils d’apreciar. Diria que de cada 10 llaunes que es llancen sense cap mena de mirament, 4 o 5 són de la seva empresa. Això no vol dir que els que beuen la seva cervesa siguin més incívics que els d’altres marques o altres tipus de begudes com la Coca-Cola, que també sovinteja. Vol dir que, a vostè, les vendes li van molt bé, cosa que celebro.

Cregui’m que m’he arribat a trobar, en pocs metres, acumulacions de 4, 5 o 6 llaunes. De noves i de velles. D’aixafades i d’immaculades. En carreteres secundàries i en altres de més principals. En avingudes apartades o en carrers cèntrics, a vegades a pocs metres de papereres o contenidors. He arribat a pensar que algú li volia fer una campanya de desprestigi però no crec que hi hagi ni tanta mala vava ni gent disposada a perdre el temps d’aquesta manera. Imagino que, llauna amunt o llauna avall, el comportament en altres punts de Catalunya deu ser similar.

Si vostè no en té cap culpa, doncs, per què li robo temps, es preguntarà? Cada estiu, la seva marca ens obsequia amb un anunci ‘mediterràniament’ fresc, amb una música fàcilment identificable i paisatges que conviden al bany, al relax i a prendre’s una Estrella. Seria molt demanar que dediqués una petita part de la seva potència comunicativa a aquest problema? No sé com però no tinc cap dubte que, si s’ho proposen, els seus responsables de màrqueting i els seus publicistes sabran trobar una idea imaginativa, brillant i directa que faci que, tots plegats, prenguem conciència que després de beure una llauna, no costa res caminar uns metres, buscar una paperera o un contenidor groc -si no és molt demanar- per dipositar-hi el recipient.

Només que reduíssim el percentatge d’incivisme, el nostre medi ambient ho agrairia, els turistes canviarien el concepte que deuen tenir de nosaltres i, per què no… vostè –que ja col·labora amb el món casteller, el futbol català, la música…- es podria apuntar un altre mèrit.

Mediterràniament

Moltes gràcies.

Aquí teniu un recull d’algunes de les llaunes que, aquests mesos, he pogut ‘retratar’ però, malhauradament, només són una petita mostra.

Anuncis

3 thoughts on “‘Senyor Estrella Damm’

    1. Doncs que se’ls va traspapelar però que estan d’acord amb la denúncia que faig. De tota manera, ells diuen que ja fan coses pel medi ambient com per exemple instal·lar contenidors de llaunes en platges molt freqüentades.
      Crec que el tema hauria de rular més però tinc l’abast que tinc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s