Silenci… el cotxe patrulla grava!

La policia municipal de Girona ha instal·lat càmeres de video als 17 cotxe patrulla per registrar tots els seus moviments. L’Ajuntament diu que és una mesura de seguretat pels agents però que també pot servir com a prova si hi ha conflictes de trànsit. Equipar tota la flota costa 6.800 euros.

La càmera va enganxada al retrovisor interior. Foto: R.M.
La càmera va enganxada al retrovisor interior. Foto: R.M.

La càmera està instal·lada al retrovisor interior i es posa en marxa quan el cotxe engega el motor. Si no hi ha cap incidència, la gravació s’esborra al cap de 15 hores però es poden guardar fragments quan detecta cops (un xoc), sotracs (ferm en mal estat) o algun altre incident (un cotxe comet una infracció).

El regidor de seguretat, Joan Alcalà, diu que “funciona com una caixa negra”, serveix per tenir constància del recorregut dels cotxes i, fins i tot, “estudiar l’eficiència de la conducció”. Ho ven com un element de seguretat pels agents.

Pels que sigueu malpensats, tant Alcalà com el cap de la policia, Josep Palouzié, diuen que, tot i que pot servir per enganxar conductors que fan infraccions de trànsit, “no és la intenció”.

Cada càmera i la seva instal·lació costa 400 euros i la portaran els 17 cotxes patrulla que formen la flota municipal en aquests moments. El regidor diu que té un cost baix perquè instal·len “tecnologia estàndard” com la que porten molts transports públics.

De fet, diu Palouzié que “la Unió Europea recomana que els serveis públics vagin equipats amb aquest sistema i a França i el Regne Unit està molt estès”.

La càmera vista des de dins. Foto: R.M.
La càmera vista des de dins. Foto: R.M.

Tot i que no hi ha normativa específica que reguli possibles interferències en la privacitat de les persones de les càmeres mòbils, l’Ajuntament ho ha posat en coneixement de la comissió de videovigilància.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s