Trànsit converteix la campanya contra els que no passen l’ITV en un fiasco

radarAllau de queixes al Servei Català de Trànsit per multes per no haver passat la ITV que són errònies. De moment, Trànsit no facilita dades ni dóna explicacions públiques però ha habilitat quatre números de telèfon pels afectats. Què ha passat? Una base de dades errònia? Precipitació? Afany recaptatori? Mentre amaguin el cap sota l’ala, totes les hipòtesi són vàlides.

Trànsit ha començat una campanya per conscienciar de la necessitat de passar la ITV perquè considera que hi ha una causa directa entre l’envelliment del parc mòbil i els accidents. Va enviar cartes als propietaris de cotxes que tenien més de 10 anys advertint-los que si circulaven sense haver passat la revisió obligatòria automàticament rebrien una multa a casa si els caçava qualsevol dels lectors de matrícula que té escampats pel territori (entre Cassà i Llagostera n’hi ha un) o els aturava la policia.

Però l’aplicació de la mesura està portant a molts errors. Hi ha usuaris que han rebut la multa per cotxes que fa temps que han donat de baixa, altres l’han rebut tot i tenir-ho tot en regla i també hi ha casos de vehicles que no han passat la ITV però que no circulen o que no han circulat mai per on, suposadament, els han caçat.

Aquest últim és el cas del vehicle d’11 anys d’en Jonatan Cano, de Berga. Cano admet que “certament, el meu cotxe no ha passat la ITV però és una tartrana que no surt del garatge i que, com a molt, aquest any haurà fet tres quilòmetres”. Fa uns dies, li va arribar una carta imposant-li una multa –poden arribar als 200 €- quan, en teoria, circulava per Barcelona. “Allà, el cotxe segur que no hi era”, afirma Cano.

Trànsit no ha donat dades sobre el nombre de multes enviades per error ni tampoc ha volgut donar explicacions públiques al·legant que ja han habilitat una pàgina web i quatre telèfons d’atenció al ciutadà.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s