Trànsit rectifica

Isern, a la dreta.
Isern, a la dreta.

Celebro que el SCT només hagi trigat 3 mesos a deixar de multar de manera automàtica els cotxes que ‘oficialment’ no tenen la ITV passada. Calcula que, en aquest temps, ha multat a mig miler de conductors als que no tocava i tira les culpes a la base de dades de la Dirección General de Tráfico (pel que ens convé les dades d’Espanya ja ens serveixen).

Ha hagut de ser la gent, queixant-se a les xarxes socials i als mitjans de comunicació, els que han forçat aquesta rectificació però es podria haver estalviat aquest ridícul abans si hagués sabut escoltar. Quan el SCT va començar a enviar cartes als propietaris de vehicles de més de 10 anys alertant-los que havien de passar la ITV (el que ells van anomenar la fase informativa) ja hi va haver molts usuaris que van alertar que hi havia errors en aquestes cartes (cotxes que no existien, dades incorrectes…) i la prova és que, quan van presentar la mesura davant dels mitjans, ja hi va haver periodistes que van traslladar aquesta qüestió als responsables de trànsit, que ho van minimitzar. Quina és la diferència? En la fase informativa no es sancionava i ara es tocava la butxaca.

Està bé que rectifiqui però queden algunes preguntes per contestar i dubtes que es mantenen. El SCT compensarà econòmicament a tots aquells que han hagut de fer gestions per demostrar la seva innocència (que jo sàpiga, el que s’ha de demostrar és la culpabilitat, no?)?

Tornarà els 3’8 € que -segons el responsable de Trànsit, Joan Josep Isern- paguem cada vegada que passem la ITV perquè les dades estiguin actualitzades? Hem sabut ara que aquesta feina no es fa correctament però per què hem de pressuposar que fins ara s’ha fet bé? Hem de seguir creient les dades sobre vehicles que circulen sense ITV que dóna el senyor Isern?

No es pot negar que les mesures que s’han aplicat els últims anys han reduït la sinistralitat però, a vegades, un té la impressió que, al mig de tot plegat, s’hi cola un impuls recaptatori desmesurat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s