L’Alt Empordà ja té ordenança per perseguir la prostitució de carretera

La comissió del CC que hi ha al darrera de l'ordenança.
La comissió del CC que hi ha al darrera de l’ordenança.

Fins d’aquí a un temps no veurem si la mesura té eficàcia però el cas és que el Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha aprovat una ordenança model que servirà perquè els ajuntaments puguin prohibir i perseguir la prostitució als espais públics del seu terme municipal. Es preveuen sancions tant per prostitutes com per clients que van dels 750 als 3.000 euros. L’ordenança dóna potestat per multar fins i tot a la Nacional-II argumentant que l’estat no ho ha regulat. Es podria començar a aplicar a l’estiu i s’espera que només sigui un pedaç fins que es reformi el Codi Penal.

La norma prohibeix oferir serveis sexuals i mantenir relacions sexuals pagant en llocs públics i en carreteres, ja siguin de propietat del municipi o d’altres administracions. És un punt pensat per la Nacional-II, que és de titularitat de l’estat però en la que els ajuntaments pensen actuar emparant-se en la potestat que els dona la llei de Bases de Règim Local per sancionar conductes que afectin a les relacions socials i a la convivència en qualsevol punt del municipi sempre i quan no hi hagi una norma específica que ho reguli.

Les sancions són de fins a 750 euros per faltes lleus, entre 750 i 1.500 si són greus i entre 1.500 i 3.000 si són molt greus i poden ser tant per prostitutes com per clients. En general, es penalitza més el client que la prostituta i es penalitza més si se’ls enxampa mantenint relacions sexuals i, sobretot, si els tractes o les relacions són a prop de centres religiosos o llocs on hi ha mainada.

La norma no preveu sanció per aquelles dones que exerceixen la prostitució obligades per proxenetes.

Els encarregats d’identificar infractors o posar multes seran els agents de les diferents policies locals, que també tindran potestat per portar a comissaria a qui no es vulgui identificar.

Ara aquesta norma haurà de ser ratificada municipi per municipi. Hi haurà una campanya informativa en carreteres i dependències municipals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s