Els bancs tornen a donar hipoteques

casa-adossada-a-venda-a-collsuspina-per-300000-eur-calidad-de-vida-tranquilidad_586-img853606-2358085Doncs es veu que els bancs i caixes estan tornant a donar crèdit per comprar vivendes. I no només això; els directors de les oficines estan tornant a visitar immobiliàries i promotores oferint serveis bancaris. Ho diu el president del col·legi d’APIS de Girona i ho constata l’estadística de l’INE. El nombre d’hipoteques firmades el mes de gener va ser un 3% superior al d’un any enrera i l’import mitjà dels préstecs va augmentar. Ara només falta que la gent recuperi la feina.

Segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el mes de gener es van constituir 540 hipoteques per la compra de vivendes a les comarques de Girona per un valor mitjà de 115.853 euros. És molt poc, sobretot si ho comparem amb el gener del 2007, quan la bombolla immobiliària estava a punt d’explotar (2.798 operacions), però és un 3% més d’hipoteques que un any enrera i l’import mitjà ha augmentat en gairebé 8.000 euros.

El president del col·legi d’APIS de les comarques de Girona, Ramon Corominas, diu que ells constaten que la tendència a la baixa dels últims sis anys s’ha aturat i això només té una explicació: els bancs tornen a jugar activament al mercat immobiliari.

Segons Corominas, les entitats bancàries “estan obrint l’aixeta i hi ha polítiques comercials actives. Els directors d’oficina estan visitant immobiliàries i promotores oferint serveis bancaris”.

Aquesta “guerra comercial” també està portant una altra conseqüència bona per qui vol lligar-se durant uns quants anys a una hipoteca; el descens del diferencial que s’aplica a l’Euríbor. Ara mateix, diu Corominas, és possible trobar productes “a Euríbor més 1 o més 1’5” quan “només sis mesos enrera “trobar un Euríbor més 2’5 era una meravella”. A la pràctica, aquest diferencial tan alt era una manera de dir-te que no pensaven donar-te-la.  Pel president dels APIS, és evident que “alguna cosa es cou” i que es vol tornar a recuperar “el client tradicional del mercat hipotecari”.

El perfil de qui firma una hipoteca ara és molt divers, segons els APIS. Hi ha des de parelles joves que busquen la primera vivenda amb ajuda dels pares fins a gent que té un terreny i demana diners per fer-se ell mateix la casa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s