Multa per excés de submarinistes a les Medes

Submarinistes a les MedesL’Associació de Naturalistes de Girona ja va aixecar la llebre fa uns mesos i ara la Generalitat ha sancionat divut empreses de submarinisme i immersió a pulmó que operen a la reserva de les Illes Medes (L’Estartit) per portar més gent de la que està permesa. El sector ha recorregut les sancions i reclama a la Generalitat més flexibilitat a l’hora d’administrar la bossa d’immersions que gestionen actualment.

Cada dia 846 persones poden capbussar-se a les Illes Medes però hi ha una sèrie de servituds. Tant els centres de submarinisme com els que porten gent a fer immersió només amb tub i aletes (snorkel) poden portar unes 400 persones al dia i hi ha un petit contingent de 50 permisos per particulars.

Els Agents Rurals s’encarreguen de comprovar que aquests límits no es superin i, si detecten alguna infracció, aixequen actes que després deriven en sancions com les que ha imposat la Generalitat. Ara mateix, la factura total ascendeix a uns 18.000 euros però es podria acabar enfilant fins als 30.000.

El portaveu dels centres de submarinisme, Genís Dalmau, admet l’existència d’aquestes sancions i diu que les han recorregut. En tot cas, Dalmau demana a l’administració el canvi “d’un model de gestió de les places que fa 20 anys que funciona” per poder gestionar millor els pics de demanda que tenen. “Tothom sap quan té festa i quan té feina”, diu Dalmau, que creu que la Generalitat “hauria de ser receptiva per gestionar-ho d’una manera diferent perquè el mercat i les necessitats del mercat han canviat”.

L’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) ja va presentar una denúncia a la fiscalia el passat mes d’octubre perquè s’investigués si els centres estaven fent més immersions de les permeses.

Anuncis

One thought on “Multa per excés de submarinistes a les Medes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s