Unió de Pagesos demana un enduriment del codi penal per aturar el “degoteig” de robatoris al camp

Unió de Pagesos reclama un enduriment de les penes pels autors de robatoris al camp per evitar la reincidència i un augment de la vigilància i coordinació per part dels Mossos perquè el “degoteig” de robatoris, asseguren, segueix. Presentaran un decàleg al delegat de la Generalitat en el que també demanen un major control sobre el que es ven als mercats i el que entra a les ferralleries. 

El decàleg reclama una reforma del codi penal per atacar la reincidència i mesures per poder comissar preventivament vehicles usats en robatoris per evitar que els puguin tornar a fer servir per cometre nous declites.

El decàleg sencer
El decàleg sencer

També reclama un sistema de “traçabilitat” de tots els productes agraris i ramaders que garanteixin la procedència legal de tot el que arriba al mercat i el que entra a les ferralleries.

Tot això ha d’anar acompanyat d’una major vigilància en territori agrari per part dels Mossos i un augment de la coordinació entre Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i pagesos.

El coordinador d’Unió de Pagesos a les comarques de Girona, Xavier Frigola, diu que “abans els robatoris es concentraven durant els mesos d’estiu perquè teníem maquinària i gasoil als camps però ara hi ha un degoteig constant durant tot l’any”. Frigola diu que, “a part d’eines”, també roben producte, “especialment porcs”.

Frigola considera que, tot i els esforços de coordinació entre pagesos i Mossos d’Esquadra, el sistema “no està funcionant tan bé com voldríem” i creu que s’hauria d’elaborar un mapa geolocalitzant explotacions ramaderes i masos per poder-hi arribar abans, en cas de necessitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s