El parc eòlic de Ventalló als tribunals

Els cinc ajuntaments afectats pel parc eòlic que Enel Green projecta entre Ventalló i Viladamat i l’associació Salvem Terraprim han portat el cas als tribunals. Consideren que la Generalitat els ha ignorat durant molt de temps i volen que sigui la justícia qui es pronunciï sobre un projecte que, consideren, s’ha tramitat d’esquenes al territori.

Una acció en contra del projecte. IAEDEN
Una acció en contra del projecte. IAEDEN

El 2011, la Generalitat va donar l’autorització administrativa a aquest projecte que promou l’empresa Enel Green -abans Endesa- i el territori va presentar un recurs d’alçada al Conseller d’Empresa i Ocupació perquè revoqués la seva decisió.

El temps ha passat, no hi ha hagut resposta i ara els cinc municipis afectats han presentat un recurs contenciós administratiu al TSJC perquè que sigui la justícia qui es pronunciï. Els opositors destaquen la gran unanimitat que hi ha en contra del projecte i ho demostra –asseguren- que al darrera de l’ofensiva judicial hi ha dos ajuntaments que estan governats per CiU i els altres estan governats per la CUP, el PSC i a Bellcaire manen independents.

El parc, format per 10 molins de vent i amb capacitat per generar 2 megawatts de potència cadascún, s’hauria d’implantar a Ventalló i Viladamat (5 molins de 78 metres d’alçada a cada poble) però també afectaria a Albons, la Tallada i Bellcaire, que acollirien la línia elèctrica necessària per evacuar l’energia.

En fases anteriors, el territori i les entitats ecologistes han al·legat, entre d’altres, que es va aprovar la declaració d’impacte ambiental sense escoltar bona part de les al·legacions que es van presentar, que les medicions de vent que s’aporten no són fiables i que afectarà greument el paisatge –a la muntanya de Sant Grau i a la Serra de Ventalló, a l’entorn del Puig Segalar- els animals i els camps de conreu. Demà a les 12, a Ventalló, donaran més detalls.

Fins ara, la Generalitat ha defensat que el parc és necessari per satisfer les necessitats de subministrament de la zona.

Anuncis

One thought on “El parc eòlic de Ventalló als tribunals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s