El Molinet 2014

Tretze anys després d’haver estat tancat al públic per esllavissades i pel deteriorament de la part que toca a mar, el passeig del Molinet de l’Estartit es tornarà a obrir. Les obres de consolidació de la muntanya s’acabaran aquesta setmana i per setmana santa ja s’hi podrà tornar a passejar. Com que l’Estat no ha fet la reforma del passeig, l’Ajuntament hi posarà una barana provisional.

Foto: Aj. TdM
Foto: Aj. TdM

El 17 de febrer les màquines entraven al tram final del passeig marítim -el Molinet- per afrontar una feina reclamada històricament; la consolidació d’aquest tram del massís del Montgrí que dóna a mar afectat per esllavissades constants però que va accelerar el seu deteriorament arran de les pluges torrencials de l’any 94.

Gairebé dos mesos després, les roques més inestables s’han fet caure i s’han construït dos murs de formigó (medeixen 130 metres) per contenir les que vagin caient els pròxims anys.

Malgrat que Costes no ha fet la reforma del passeig a la que es va comprometre (una operació valorada en 2 milions d’euros), l’espai es reobrirà igualment. S’han tapat els esvorancs que hi havia al vial i l’Ajuntament instal·larà una barana provisional.

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, diu que recuperen un espai emblemàtic, “tant pels veïns del municipi com pels que ens visiten”.

Vista privilegiada. Foto: R.M.
Vista privilegiada. Foto: R.M.

Els treballs de consolidació de la muntanya han costat 471.000 euros i la meitat es paguen amb un fons de la UE. La resta, ho assumeix l’Ajuntament. Cordón confia que l’estat acabi posant els diners –“no ens han dit que sí però tampoc un no”- perquè el passeig es pugui refer segons el projecte previst, l’any vinent.

Anuncis

2 thoughts on “El Molinet 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s