Es talla dos dits per enganyar 6 asseguradores

És habitual que la gent simuli robatoris a casa seva, accidents que no ha patit o lesions que no té per enganyar les asseguradores i obtenir uns ingressos, diríem, atípics. El que ja no és tan normal és que algú es talli dos dits de la mà esquerra per sisar a sis asseguradores més de 120.000 euros. És el que ha fet un paquistanès veí de Girona i la jugada li ha sortit malament perquè va ser molt precís en el tall però molt matusser a l’hora de lligar la trama. Es va deixar el tallant, la fusta i els dits en un parc infantil on un mosso d’esquadra fora de servei hi havia portat els nens. La policia diu que no és el perfil d’algú desesperat. Té una empresa i les necessitats bàsiques, aparentment cobertes. I un altre detall: l’any passat ja va estafar un parell d’asseguradores simulant una lesió a l’altra mà.

L’agent fora de servei i altres pares van trobar un dit i de seguida van requerir la presència dels Mossos, que van localitzar una capsa de cartró amb un tallant metàl·lic i la fusta de cuina amb els que aquest home s’hauria fet l’autoamputació. Tot nou de trinca -encara hi havia el preu- i amb restes de sang. Poc després van trobar l’altre dit.

Les empremptes dactilars dels dits els van portar fins al seu propietari, al que van trobar ingressat a l’Hospital Josep Trueta. Tot i que l’home va dir que s’ho havia fet de manera accidental, el fet que les restes haguessin aparegut al carrer, a prop del centre d’atenció primària on li van fer les primeres cures, van fer sospitar la policia. També els canvis de versió cada vegada que la policia li plantejava nous interrogants.

Les sospites es van demostrar certes després de comprovar que aquest individu tenia contractades sis pòlisses amb diferents asseguradores des de finals del 2013 i que ja s’havia posat en contacte per cobrar indemnitzacions d’entre 12.000 i 45.000 euros. Li haurien aportat un benefici de 122.000 euros.

Ja ho havia fet

Per acabar-ho d’arrodonir, els agents han descobert que l’any passat ja havia estafat dues companyies al·legant presumptes lesions a la mà dreta que s’hauria fet al Paquistan. Va obtenir 24.000 euros tot i tenir tots els dits. Els mossos no tenen clar, encara, si ho va fer falsificant papers o ‘colant’ com a lesió pròpia la d’algun company o familiar.

L’inspector en cap de la comissaria de Girona, Xavier Domènec, diu que és habitual investigar estafes per falsos robatoris a l’interior de cases, de mòbils o accidents fictícis però és la primera vegada que troben algú que s’autoamputa una part del cos.

Segons Domènec, el pressumpte estafador no té el perfil d’una persona necessitada perquè “té un negoci a Badalona” i, aparentment, les necessitats bàsiques cobertes. Diu Domènec que es tracta “d’algú que vol obtenir un benefici ràpid prescindint d’una part del seu cos que deu considerar poc important”.

El jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs després de declarar. Se li imputen dos delictes d’estafa, un d’ells en grau de temptativa.

Tot i que se li va intentar trasplantar els dits tallats, no va ser possible perquè havia transcorregut massa temps entre l’amputació i la troballa dels dits.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s