L’aeroport de Girona segueix en caiguda lliure

L’aeroport de Girona segueix confirmant, mes a mes, que 2014 apunta com el pitjor any de la seva història des que hi opera Ryanair. Mala peça al teler. El mes de març hi va haver la meitat de passatgers que un any enrera.

74.418 passatgers es van enlairar o van aterrar a les instal·lacions de Vilobí l’últim mes. És un descens del 47% i ens hem de remuntar a l’any 2003 per trobar una xifra pitjor. En conseqüència, el primer trimestre de l’any, amb 191.316 usuaris també és el pitjor de la història moderna d’aquesta instal·lació, amb un terç menys de clients que només 12 mesos enrera.

Un avió de Ryanair
Un avió de Ryanair

El descens de passatgers ha estat gairebé el triple que el d’operacions, els enlairaments i els aterratges. Això vol dir que, no només vola menys gent, sinó que els avions també van més buits.

Març no ha estat cap excepció. Si ens mirem els últims 12 mesos, només a l’octubre, les xifres que va oferir AENA eren millors que les de l’any anterior. Tampoc és cap excepció que Ryanair aporta el 95% dels clients.

L’únic que millora és el transport de mercaderies. S’ha mogut un volum 8 vegades superior al de l’any passat però, malgrat tot, amb prou feines s’han superat les 23 tones. Això situa l’aeroport gironí en el 22è d’aquest rànquing.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s