ANG i Limnos demanen que no es permeti ampliar cap més granja de porcs

L’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) i Limnos, del Pla de l’Estany, reclamen que no es permeti ampliar més granges de porcs fins que els nivells de nitrats als aqüífers de les comarques de Girona no millorin sensiblement. Com a mínim, en aquelles zones que ja són considerades vulnerables.exploramadera

Tant Limnos com l’ANG admeten que, en alguns punts i al cap dels anys, els aqüífers han començat a experimentar una certa millora però de moment és insuficient i recorden que encara hi ha zones molt vulnerables com el Pla de l’Estany, la Garrotxa o el Ripollès.

A tot això s’hi ha de sumar, diuen, que la retirada de les primes a les plantes de tractament de purins i la conseqüent paralització d’aquestes centrals planteja un nou problema per l’eliminació dels excedents de purins que les explotacions no poden escampar a les seves terres.

El portaveu dels Naturalistes de Girona, Enric Cortiñas, recorda que hi ha “municipis com Llampaies, a l’Alt Empordà, on la gent no pot beure aigua de l’aixeta”, diu que “la cabana de bestiar ja és bastant important” i que “no es pot seguir ampliant”, almenys fins que “la situació no canviï”.

Cornellà del Terri

L’ANG i el Limnos han presentat al·legacions en contra de l’ampliació d’una granja de porcs al terme municipal de Cornellà del Terri que planteja augmentar la cabana en 6.374 caps i això comportarà, diuen els ecologistes, 5 tones més de nitrats a l’any que faran arribar el volum total de l’explotació fins a les 34 tones.

Diuen aquestes dues entitats que hi haurà un “excés de producció de purins” i que dubten que l’explotació tingui “la capacitat de traslladar el volum de purins produïts”. Això posarà en perill, diuen, la conca del riu Terri, el Revardit i el Torrent de Marmanya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s