L’estartidenc Narcís Coll presidirà el PN del Montgrí, Medes i Baix Ter

Coll, tercer per l'esquerra. Foto: R.M.
Coll, tercer per l’esquerra. Foto: R.M.

L’hoteler estartidenc Narcís Coll és el primer president del Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter i de la seva junta rectora, que s’ha constituït aquesta tarda gairebé quatre anys després de què el parc fos declarat (maig 2010) pel govern tripartit. És només un primer pas. Ara falta escollir el director -una figura tècnica- i fer les normes de funcionament. El que ja se sap és que els seus gestors s’hauran d’espavilar perquè la Generalitat no pensa invertir-hi més del que hi ha estat posant fins ara, mig milió d’euros, i el conseller d’Agricutltura, Josep Maria Pelegrí, ja ha dit que ho fien tot a aquesta fórmula màgica de “la col·laboració público-privada”.

Coll presideix una junta mastodòntica formada per 40 membres; un organisme que ha de gestionar el dia a dia amb un pressupost que descansarà molt poc en l’aportació pública i que ho fia gairebé tot a “la col·laboració público-privada”, un mantra que, com no podia ser d’altra manera, ha verbalitzat el conseller Pelegrí. El conseller ha donat per acabada la roda de premsa quan li hem preguntat si, ara que ja té junta rectora, la Generalitat pensa pujar l’aportació de mig milió d’euros que ha estat fent els quatre anys anteriors i ha vingut a dir que estàvem parlant d’un model del passat, caduc.

Com ja s’havia dit, la junta que inclou els 8 ajuntaments amb terrenys al parc (Torroella de Montgrí, Pals, Bellcaire, l’Escala, Palau-Sator, Ullà, Fontanilles i Gualta), vint persones representant a ecologistes, pagesos i el sector turístic i 12 membres de les diferents administracions. Per fer més àgil el seu funcionament (avui, un detall, no hi havia ni prou cadires a can Quintana per tots) es crearà un consell executiu de 9 membres en el que, cadascú dels tres grups hi aportarà tres membres.

L’escollit per presidir el parc (i la junta rectora) és l’hoteler estartidenc Narcís Coll, que ha dit que tenen el repte de gestionar correctament el que ens han llegat els avantpassats i llegar-ho als nostres descendents, com a mínim, igual. La segona figura que es coneixerà serà la del director, que es decidirà entre els mesos de maig i el juny. La convocatòria sortirà en breu.

Les Medes. Foto: generalitat de catalunya
Les Medes. Foto: generalitat de catalunya

Serà una figura tècnica d’un perfil que haurà de casar totes les sensibilitats que engloba el parc més humanitzat de Catalunya. Pelegrí ha explicat que buscaran que tingui “coneixements de natura, de preservació i gestió de la biodiversitat, d’agricultura”, com no pot ser d’altra manera en un parc amb “un espai agrarai molt important” i “de turisme, evidentment”. Mentrestant, assumeix les funcions el subdirector de biodiversitat, Ignasi Rodríguez.

L’altra feina important que haurà d’assumir la junta rectora del parc és l’elaboració del pla especial, les normes de funcionament. Aquí el termini és més llarg i la intenció és que vegi la llum abans de dos anys.

Anuncis

One thought on “L’estartidenc Narcís Coll presidirà el PN del Montgrí, Medes i Baix Ter

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s