El NO a la variant de Bescanó pel Nord presenta els seus arguments

Front comú de vuit entitats ecologistes i quatre partits polítics en contra de la variant de Bescanó pel nord del Ter. Diuen que trinxa innecessàriament un territori pel que es reben fons europeus per conservar-lo, que té un cost desorbitant (53 milions) i que en cap moment es planteja fer-la passar pel sud o, simplement, arreglar aquell tram de carretera (N-141e).

867079El tram entre Amer i Bescanó ja té obres en marxa (1’6 milions en un tram d’11 kms)  per eixamplar-lo allà on es pugui i millorar els revolts conflictius (Pou del Glaç, Pilastra) però quedava pendent el tram entre Bescanó i Salt, en el que l’administració planteja una variant de 7 quilòmetres que transcorreria al nord del Ter, trepitjant les riberes d’aquest tram de riu; primer a la zona de Vilanna i més endavant a les Deveses de Salt.

Les entitats consideren que no té sentit trinxar una zona que rep subvencions europees per conservar-ne fauna i flora ni tampoc invertir 53 milions d’euros en un vial de 7 quilòmetres que tampoc resol els problemes que seguiria tenint la carretera vella en uns moments d’escassedat pressupostària com aquests.

El portaveu d’aquestes entitats i partits, Sergi Nuss, diu que arreglar la carretera actual és la solució “més lògica” perquè dedicar “cinc minuts més per creuar Bescanó” no compensa aquesta agressió a una zona d’un alt valor i també es pregunta si el comerç de la zona ho veu bé. En tot cas, si hi ha d’haver una variant, aposten que sigui pel sud, una alternativa que la Generalitat no ha estudiat, com tampoc l’alternativa zero (arreglar el traçat actual). Seria “més coherent des del punt de vista de comunicacions”, diu Nuss. “Una altra cosa és impacte a plana de Bescanó o a la zona residencial que hi ha”, puntualitza; “s’hauria d’estudiar molt bé, en tot cas”.

Els opositors al projecte adverteixen que hi ha punts on l’obra és d’especial complexitat com al sector de Mal Pas, on es pretén encaixar el traçat entre el riu i la muntanya i on es planteja la construcció de pilars que descansarien a la mateixa llera del riu.

A part de presentar al·legacions, també faran accions formatives als diferents municips afectats per l’obra. Al costat de les 8 entitats ecologistes (ANG, Ateneu Naturalista, Ateneu de la Vall del Llémena, Ecologistes en Acció, Marfull, Mou-te en Bici, Plataforma Aigua és vida, SERS), també donen suport a les al·legacions la CUP d’Anglès i Girona, IPS de Salt, ERC i Iniciativa.

 

Anuncis

One thought on “El NO a la variant de Bescanó pel Nord presenta els seus arguments

  1. I deixaria sense transit local als veins al bloquejar el “malpas” dons no es contempla preservar l’antic cami ral Girona-Amer

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s