Platja d’Aro demana una ‘drecera burocràtica’ per fer efectiva la llei de costes

Foto: Ajuntament de Platja d'Aro
Foto: Ajuntament de Platja d’Aro

Platja d’Aro ha presentat al·legacions al reglament que regularà com s’aplicarà la llei de Costes, que salva 800 finques del seu front marítim afectades per aquesta normativa materialment impossible d’aplicar. L’Ajuntament lamenta que aquest reglament encara no aclareix la manera com els afectats recuperaran el control de les seves propietats i demana que, mentrestant, es deixi fer-hi obres de millora perquè, assegura, hi ha en risc inversions importants i llocs de treball.

El regidor d’urbanisme, Josep Maria Solé, diu que és inconcebible que, un any després de què s’aprovés la llei de costes, el reglament que detalla la lletra petita encara no estigui fet i -el que és pitjor- el document que ara es tramita deixi per més endavant el procediment (una ordre conjunta del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques i el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient) que ha d’estipular com els propietaris afectats podran recuperar, vendre, deixar en herència o reparar els pisos o els hotels situats al front marítim.

Víctimes de la burocràcia

Diu Solé que “la política ja ha salvat el passeig marítim però la burocràcia no” i que no es pot permetre dos o tres anys més d’indefinició en un moment com l’actual. És ara que tenen una taxa d’atur elevada i és ara que necessiten fer funcionar l’economia, adverteix.

Per això, el municipi ha presentat una al·legació a aquest reglament perquè mentre dura la seva tramitació i d’acord amb “l’esperit garantista” de la llei, es pugui “com a mínim, autoritzar obres de reparació, millora, consolidació i modernització així com noves activitats hoteleres i de restauració”. És una mena de drecera burocràtica per permetre coses tan simples com “canviar l’enrajolat d’un bany o fer una reforma en una cuina” que, ara mateix, són impossibles de fer. Tampoc es poden donar noves llicències d’activitat.

Solé assegura que ja s’està perdent un temps preciós perquè hi ha inversors que s’han interessat per posar al dia alguns dels hotels afectats però que “es posen a riure” quan se’ls explica la situació. També està passant, diu el regidor d’urbanisme, que propietaris que estaven tramitant reformes amb la complicada normativa anterior (hi ha establiments afectats per més d’una figura de protecció) han decidit aturar-ho i esperar que els tràmits es simplifiquin.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s