El 20% dels usuaris de rodalies és gent que ha deixat aparcat el cotxe

El 20% dels passatgers de la nova línia de rodalies ferroviàries de Girona prové del transport privat, segons la Generalitat. L’administració creu que aquestes xifres augmentaran quan la connexió entre bus i tren casi millor i quan els retards a la línia remetin, cosa que no passarà fins ben entrat el 2015 quan les obres de millora pendents en la infrastructura es facin.

Rodalies-GironaEl Director General de Transports, Pere Padrosa, diu que encara han d’afinar millor com es distribueix aquest trasvassament d’usuaris del cotxe al tren però sí que s’atreveix a donar una xifra dels que han fet el canvi: el 20%. Si agafem com a referència els aproximadament 2000 usuaris diaris de la nova RG1 i una ràtio d’una persona un cotxe això voldria dir de l’ordre de 400 cotxes menys circulant.

La xifra de cotxes ‘eliminats’ podria ser un pèl superior si tenim en compte que en moltes estacions de la RG1 no hi ha màquines per validar el bitllet i costa tenir constància de quanta gent hi puja.

Padrosa diu que aspiren a millorar les xifres augmentant freqüències i millorant la connexió amb el servei de bus. En aquest sentit, ha explicat que ara estan avaluant si convé variar alguna de les freqüències actuals o augmenten o disminueixen parades en determinades estacions. En aquests casos, es compensaria la disminució d’aturades amb la implantació de busos llançadora.

Camallera

A Camallera, per exemple, diu Padrosa que intentaran donar resposta als esforços que fa el consistori per convertir l’estació del poble en un node. Han organitzat un servei de bus per recollir usuaris del tren de pobles del voltant com l’Escala o Albons. Fa uns mesos Camallera va reclamar que s’aturessin més trens (i el Parlament ho va acceptar) perquè, recorden, són l’estació de referència d’una àrea d’aproximadament 20.000 habitants.

Retards

De tota manera, aquest augment de freqüències i la limitació dels retards –l’altre gran punt feble- només es podran afrontar quan s’inverteixin a la xarxa els més de 300 milions d’euros compromesos per Renfe. El Director General de Transports ha explicat que, en breu, s’instal·laran màquines per validar bitllets en totes aquelles estacions que ara no en tenen però que la inversió forta en catenàries i subestacions elèctriques no començarà fins ben entrat el 2015.

Quan la infrastructura s’hagi reforçat, Padrosa està convençut que la puntualitat millorarà perquè, ara mateix, “entre el 50 i el 60% dels retards són culpa del material”. El que, de moment, queda en stand by és l’allargament del servei de rodalia al cap de setmana.

Anuncis

One thought on “El 20% dels usuaris de rodalies és gent que ha deixat aparcat el cotxe

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s