El SíSí arrassaria a Girona

A Girona el #SiSi a la consulta sobiranista guanyaria per majoria absoluta, segons l’última enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), que mesura per primera vegada l’opinió dels catalans sobre aquest tema. És la demarcació catalana on el vot independentista és més majoritari amb un 59’2% de persones que han respost que votarien a favor de què Catalunya fos un estat independent. Si traslladem aquesta fotografia a un escenari de consulta i eliminem els que ja tenen clar que s’abstenen i el vot nul el resultat encara és més contundent; el #SíSí a Girona fregaria el 69%.

resultats provinciesConcretament, els que votarien SiSi (volen que Catalunya sigui un estat independent) són un 59’2% a Girona, molt per sobre de la mitjana catalana. El resultat s’obté a partir d’una enquesta a 400 perones excepte a Barcelona, on s’ha preguntat a 800. A Lleida, aquest percentatge és del 52% mentre que a Tarragona es xifra en el 47’3% i a Barcelona en el 45’2%.indep

El SiNo (volen que Catalunya sigui un estat però no independent) té un 4’5% d’adeptes a la demarcació mentre que els que ja tenen clar que votarien que NO són un 14’2% i aquest també és el registre més baix de tot Catalunya. El NO a Lleida cotitza al 15’8%, a Barcelona el 18’9% i a Tarragona tenen el percentatge més alt: 29%.

motivacions

Motivacions

La majoria dels que votarien SiSi a Girona ho fan perquè volen que Catalunya guanyi capacitat de decisió i autogestió econòmica. També és important el percentatge dels que diuen que Catalunya milloraria mentre que el sentiment identitari és la quarta opció.

L’abstenció es xifra al 13’2% i hi ha un 5’5% de les persones enquestades que no saben o no contesten.

A tot Catalunya, el SiSi obtindria un 47’2% d’adhesions. Si aquest fos el resultat real de la consulta i descomptant els que ja han dit que no anirien a votar i els que han dit que s’abstindrien, el SiSi obtindria un suport que rondaria el 62%.

Altres dades

A Comarques de Girona, el 49’5% dels enquestats considera poc o gens probable que una Catalunya independent acabés sortint automàticament de la UE per 35% que ho troba molt o bastant probable. Hi ha un 15% que diu no saber-ho. També hi ha un 69% que considera poc o gens probable que el govern espanyol acabi fent una oferta d’acord que fos satisfactori per la majoria dels catalans.

Si ara es celebressin eleccions al Parlament de Catalunya, a Girona la força més votada seria ERC amb un 22’7% seguit de CiU amb un 18’5%. Un 19’7% d’enquestats diu que no votaria. La CUP, amb un 8’5% seria la tercera força a comarques de Girona gairebé doblant el PSC (4’5%) i gairebé triplicant IC-EV (3’2%).

El CEO també ‘grata’ entre els votants de cada partit a nivell català. L’anomenada tercera via (SiNo) és molt minoritària entre els votants de CiU, el NO frega el 40% entre els que diuen ser votants de PSC mentre que a IC-EV, l’opció majoritària és la independència.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s