El Forum Impulsa porta a Girona l’inventor de la Wikipedia

impulsa
Un moment de la presentació

Jimmy Wales, el creador d’una eina que s’ha fet gairebé imprescindible, la Wikipèdia,  serà el principal ganxo de la cinquena edició del Forum Impulsa, que es farà a finals de juny a Girona i que aquest any es centra en compartir coneixement i talent aprofitant tot el potencial de la xarxa. També formen part del cartell un expresident del Banc Mundial, un dels firmants de l’entrada d’Espanya a la CEE o l’inventor del sistema DNS, que ens estalvia que haguem de navegar per internet identificant les pàgines web mitjançant una llarga sèrie de números. A mi m’hi sobra una mica de parafernàlia lingüística però, sens dubte és una bona oportunitat per acostar-se als que en saben.

La Fòrum arrenca el 26 de juny amb el que s’anomena Close Encounters, trobades en petit comitè entre joves i personatges que representen l’èxit i que accepten compartir coneixements i experiències amb un grup de no més de 10 persones.

Gent com el president d’Abertis Infrastructures, Salvador Alemany; l’excomisari europeu i expresident del Congrés, Manuel Marín, ara president de la Fundació Iberdrola; la nedadora paral·límpica Teresa Perales o la directora general de Frit Ravich, Judit Viader, entre d’altres, s’hi prestaran.

Les trobades seran als bars de Plaça Independència i a la casa de Cultura també s’explicaran casos pràctics… com per exemple, com obrir una campanya de crowfunding (Enric Senabre), com obrir una botiga online (Marina Sala Torres) o com reinventar-se professionalment (Arancha Ruiz)…

WikipediaMan

El dia 27 hi ha la jornada més formal que s’obrirà a primera hora del matí amb una conferència de James Wolfensohn, president del banc mundial durant 10 anys (1995-2005) i que tancarà Jimmy Wales, creador de la wikipèdia i una de les 100 persones més influents del món segons Time Magazine. Vindrà a explicar com veu el futur i la directora general del Forum Impulsa, Mònica Margarit, creu que donarà molta notorietat a la xarxa.

El francès Antonin Leonard, creador de la xarxa col·laborativa OuiShare parlarà sobre la ‘generació col·laborativa’ i l’inventor del llenguatge DNS -el sistema que ens estalvia haver de teclejar llargues sèries de números per accedir a una pàgina web- Paul Mockapetris dialogarà amb Andreu Veà, autor del llibre Cómo creamos Internet. El Conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz, serà un altre dels reclams. Vindrà a parlar de la ‘cultura d’innovació oberta’ de la petroliera.

S’espera arribar a congregar unes 1.300 persones; la majoria menors de 35 anys. El pressupost és el mateix que l’any passat, 390.000 euros i tots els ponents venen de franc.

Per baixar més al detall, cliqueu aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s