Empresaris que volen votar

El manifest
El manifest

Important ‘que consti en acta’ de l’empresariat català. Si ahir Mariano Rajoy buscava el refugi dels grans empresaris (per volum de les seves firmes, s’entén) per alimentar la seva afirmació de què això de la independència de Catalunya ho defensen quatre gats, avui una trentena d’organitzacions empresarials de tot Catalunya –incloses algunes patronals sectorials de Foment del Treball- s’han enfilat al Far de Sant Sebastià (i hi han dinat també) per subscriure un manifest molt curt i molt sintètic però que no ofereix cap mena de dubte i que ve a dir que volen que Catalunya decideixi què vol ser i que els empresaris respectaran el que decideixin els habitants de Catalunya.

Hi eren les 13 cambres de comerç catalanes; patronals com Amec, Cecot, Fepime, Femcat, Pimec, Foeg; el Fòrum Carlemany i patronals territorials o sectorials com els Empresaris de l’Anoia, la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida, la Federació d’Associacions Empresarials del Mares, el Consell Empresarial d’Osona, la Confederació del Comerç de Catalunya i Sant Cugat Empresarial.

La majoria ja ho havia fet anteriorment de manera inidivual però avui han firmat a la vegada davant del responsable del Pacte pel Dret a Decidir, l’expresident del Parlament, Joan Rigol, un document de tres punts que ha llegit el vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, manifestant…

El moment de la lectura.
El moment de la lectura.

“La total ahesió al Pacte Nacional pel Dret de Decidir i el seu suport incondicional al procés endegat pel nostre Parlament, avalat per una àmplia majoria dels seus diputats, que ha de permetre que els nostres conciutadans puguin, lliurement i democràticament, expressar la seva voluntat sobre el futur del país”.

“El compromís de respectar i fer costat a la decisió que prengui el poble de Catalunya, sigui quina sigui”.

“La voluntat d’adaptar l’actuació de les notres empreses a aquesta voluntat, de manera que puguem continuar contribuint al progrés i al benestar de la nostra societat”.

El president de Cecot, Antoni Abad, ha dit que als empresaris “no els provoca inseguretat” el procés sobiranista sinó “la intolerància i la ignorància d’Espanya, on no es dialoga des de la transició”. Ha afegit Abad que no dialogar “genera tensió i això és perjudicial per l’economia”.

Lluís Rullan, vicepresident de FemCat, ha explicat que la seva associació ja fa deu anys que van demanar “un nou impuls a les aspiracions polítiques, econòmiques i socials de Catalunya” i que això cada dia és més vigent. El president de Pimec Girona, Pere Cornellà ha assegurat que quan els empresaris aposten per alguna cosa “no estan per floritures” i ha qualificat de “bàsic” tenir dret a decidir. Un dret a fer una consulta del que Domènec Espadalé –en respresentació del Consell de Cambres de Catalunya- ha dit que se n’ha de seguir fent “pedagogia”.

Rigol

Tots han coincidit que, en un curt espai de temps, les relacions entre Catalunya i Espanya s’han deteriorat amb desencontres com la retallada de l’Estatut, la sentència del Tribunal Constitucional, la llei d’unitat de mercat, la llei Wert o la negativa a un pacte fiscal com el que té Euskadi.

El coordinador del Pacte pel Dret a decidir, Joan Rigol, ha tancat l’acte explicat que ara mateix ja hi ha més de 1800 entitats que han firmat perquè es faci la consulta i que, amb manifestacions com l’11S de 2012 o la via Catalana “el sentiment de catalanitat es va socialitzar”. Rigol ha definit Catalunya com “una nació que no s’aglutina ni al voltant d’una religió, ni d’una raça ni d’una ideologia” sinó que gira al voltant “d’un projecte de convivència que busca el benestar col·lectiu”.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s