La Generalitat diu que és aviat per demanar la gratuïtat de l’AP-7 entre Figueres Nord i Sud

El conseller de Territori i Sostenibilitat creu que l’Ajuntament de Figueres corre massa demanant la gratuïtat de l’autopista entre les sortides sud i nord de la capital de l’Alt Empordà per no haver de passar per l’N-II. Qui va batejar la variant com el “corredor de la mort” quan era alcalde creu ara que abans d’invertir diners públics en una mesura com aquesta les xifres de trànsit s’han d’analitzar molt bé.

L’enllaç nord es va inaugurar per setmana santa. L’alcaldessa, Marta Felip, va dir aquell dia que, a la llarga, aspiraven a la gratuïtat entre Figueres Nord i Sud i l’ara conseller va recordar davant mateix del Director General d’Abertis Autopistas que el compromís de no demanar la gratuïtat entre les dues sortides de la capital de l’Alt Empordà havia deixat de tenir vigència quan havia cedit la cadira d’alcalde a Felip.

Foto: Figueres.cat
Foto: Figueres.cat

Menys d’un mes després, Figueres, ja va aprovar una moció a l’últim ple –hi van votar a favor tots llevat del PP- per demanar-ho. Es planteja com una mesura per estalviar als usuaris haver de passar per la variant de la N-II, un tram molt congestionat i perillós que l’ara conseller, Santi Vila, va batejar com “el corredor de la mort” quan era alcalde de la capital de l’Alt Empordà. Ara el tram és menys sinistre que aleshores perquè hi circulen molts menys tràilers però Figueres reclama el mateix tracte que Girona, que ha convertit l’autopista en una variant gratuïta de l’N-II.

Vila diu que l’alcaldessa, Marta Felip, -del seu mateix partit polític- “fa molt bé reclamant” però l’adverteix que, de moment, no té el suport de la Generalitat. “Treballem amb diners de tothom, de l’interès general” –explica Vila- “hem d’avaluar molt bé la mesurea i per poder-ho fer i veure fins a quin punt els usuaris són figuerencs que ho fan servir com a circumval·lació, si són molts o pocs i quan tinguem perspectiva veurem si el Govern de Catalunya es fa seva aquesta reivindicació”.

Figueres adverteix que el tram d’AP-7 que creua el seu municipi pot absorvir fins a 60.000 vehicles diaris (hi ha 3 carrils per banda) i que ara només n’hi passen 16.000. És a dir, hi ha marge. L’alcaldessa creu que serà imprescindible alliberar aquest tram quan es facin les obres que el govern ha promès per eixamplar la variant de Figueres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s