L’Escala vol treure els cotxes de la Riba

L’Escala vol eliminar el cotxe d’una part del seu front marítim per donar tot el protagonisme al vianant. L’Ajuntament posa en marxa la reforma de la Riba -un espai nuclear del seu casc antic- eliminant la zona d’aparcament i suprimint al màxim les barreres arquitectòniques. 

Foto: Kevin Krejci (CC) https://www.flickr.com/photos/kevinkrejci/
Foto: Kevin Krejci (CC)
https://www.flickr.com/photos/kevinkrejci/

La tramitació comença ara, les obres es licitaran per 656.000 euros i està previst que la reforma s’estreni de cara a l’estiu del 2015. Els cotxes que ara s’aparquen a la riba (una mena de plataforma sobre l’aigua) van fora; el mur que separa aquest aparcament del carrer del Port es substituteix per una graderia de tres escalons que servirà de mirador i el mur que ressegueix la platja fins a la riba petita es canvia per bancs.

També es substituirà l’enllumenat i el mobiliari urbà i el paviment -des de les façanes fins a la sorra de la platja- serà un de sol. El regidor d’urbanisme, Victor Puga, diu que volen “retornar al passat, quan el que tenia importancia era la platja, la roca, el paisatge” i quan “el protagonista” era “la persna i no el vehicle”.

Per compensar la pèrdua d’aparcament, el consistori obre un nou espai a la zona coneguda com el terreny de ca les Monges, amb capacitat per 70 vehicles.

En una segona fase, també s’actuarà en el tram de front marítim del casc urbà que va de la Punta -on també hi aparquen cotxes- fins al port d’en Perris.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s