Stop a la ‘privatització’ de camins

Heu anat mai en bicicleta o a peu per un camí i, de cop, us heu trobat un fil o una cadena que us impedeix el pas i un cartell que indica que allò és terreny privat? Quan es tracta d’un camí que només porta a una casa tenen el dret de fer-ho però quan és un camí que voreja o creua una finca i continua, és d’ús públic i ha d’estar obert. Com que l’afany ‘privatitzador’ està vivint un repunt preocupant, l’Associació de Naturalistes de Girona ha posat en marxa una campanya per inventariar-los, denunciar-ho i convidar aquests propietaris a rectificar. L’eina serà el Whattsapp. Tots podeu col·laborar-hi enviant fotos i coordenades a l’ANG (615 694 999).79_whatsnat_1_0

L’associació diu que els últims mesos ha augmentat molt el nombre de persones que s’adressen a ells per denunciar el tancament irregular de finques o camins d’ús quotidià. Diuen que hi ha propietaris que fins ara els tenien oberts que, de cop i volta, han decidit tancar-los i també es dóna el cas de persones que compren antigues masies per reformar-les que el primer que fan és vedar.

L’entitat recorda que si són d’ús públic, encara que creuin finques privades, la llei diu que han d’estar oberts per permetre el pas. Per inventariar els abusos, han posat en marxa una campanya mitjançant el servei de Whattsapp, el WhattsNat.

Enric Cortiñas, portaveu de l’ANG, diu que quan rebin la informació consultaran cartografia, dades cadastrals o els inventaris de béns municipals per comprovar que, realment, el propietari no tingui dret a tancar-ho i, si no és així, es posaran en contacte amb ell i amb l’ajuntament per demanar la reobertura d’aquell espai.

Cortiñas diu que serà una campanya informativa però que també col·locaran cartells recordant que es tracta d’un camí públic al davant dels cartells que, cada cop més, anuncien la seva privatització.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s