Nova victòria parlamentària de No a la MAT Selva

Nova victòria parlamentària de No a la MAT Selva. El Parlament ha tornat a aprovar una moció (amb els vots en contra de PP i C’S) perquè el govern de la Generalitat demani a l’estat que aturi el ramal de Riudarenes de la MAT. Els motius són els mateixos que ja van propiciar una resolució similar el mes de març.

Plànol: NO a la MAT Selva
Plànol: NO a la MAT Selva

A saber: aquest tram de 17 kms trinxarà un paisatge gairebé verge, d’un alt valor i passan molt arran de masies amb noms i cognoms per un propòsit que no és cert. Per abastir la Costa Brava Sud -diuen els opositors- el que cal és millorar la xarxa de mitja tensió i no la de transport de gran capacitat i l’AVE ja va sol sense MAT i en d’altres parts de l’estat s’alimenta amb línies de menor tensió. També argumenten que els consums energètics actuals no són els mateixos que quan es va dissenyar el projecte i que no es recuperaran en dècades. Finalment, i si no hi ha més remei, demanen que el tram es soterri (aquí la CUP s’hi ha abstingut), una possibilitat tècnicament viable, asseguren.

La portaveu, Beth Galí, diu que els polítics han pres en consideració que el referèndum convocat el 26 de gener va tenir un resultat inequívoc (6.001 vots i més d’un 98% en contra de la línia) però adverteix que, si volgués, Red Eléctrica, l’empresa que impulsa la línia, ja podria estar trepitjant el terreny per aixecar les torres. Galí sospita que l’empresa està en una fase de veure-les venir. Seguiran mobilitzant-se.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s